Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Medicul Raed Arafat propune introducerea cursurilor de prim-ajutor în programa școlară

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat vrea să întroducă cursuri de prim-ajutor în program școlară.„Trebuie găsită o soluţie de introducere în programa şcolară, poate să fie treptată”, a spus Raed Arafat.

Arafat spune că sunt multe țări care deja fac cursuri de prim-ajutor în școli încă din primele clase și că ar fi util ca un program de acest gen să fie și în România în următorii ani.De asemenea, studenții de la medicină au fost încântați de ideea medicului, deoarece 8 din 10 români nu știu cum să acorde primul ajutor, nu știu manevrele de resuscitare sau de oprire a unei hemoragii.

„Dacă unele ţări au avut astfel de proiecte şi sunt viabile, nu văd de ce România să nu aibă astfel de proiecte şi să fie viabil. Trebuie să fie planificat corect. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă este pregătit să colaboreze şi cu alte ministere şi cu alte entităţi ca să realizăm acest deziderat, dar să nu fie o chestie doar de ‘hai să facem’, să fie o chestie planificată şi să fie de un impact mediu şi lung”, a punctat fondatorul SMURD.

“Asta înseamnă să formezi profesori, să pregăteşti un grup de oameni care să predea aceste lucruri în mod regulat, să dotezi şcolile cu simulatoare, cu manechine. Nu este doar un curs teoretic. Dacă faci doar un curs teoretic şi nu dai nimic copilului, practic, copilul nu reţine nimic, uită totul în foarte scurt timp. Trebuie să fie un proiect adecvat, cu dotarea adecvată, cu totul adecvat în şcoli şi cu un mod de pregătire continuu a profesorilor care vor ţine acest cursuri”, a mai spus Arafat.

Doctorul a declarat că Departamentul pentru Situații de Urgență este pregătit să colaboreze și cu alte ministere pentru a realiza acest proiect.El a spus că deși necesită modificări la nivel de legislație, ar trebui să devină obligatoriu, deoarece este foarte util și poate salva vieți în viitor.

loading...

Add comment