Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Povestea Nicoletei, tânără care vrea să planteze un milion de copaci în România

Nicoleta Cărpineanu în vârstă de 21 de ani, este din Zalău și trăiește în Marea Britanie, unde este cunoscută ca Dj Nico de Transilvania.A lansat și un album denumit „Be one”, iar banii obținuți din vânzarea albumului au fost trimiși către un proiect de plantare a copacilor în România care a reușit să planteze 100 de stejari pe Colinele Transilvaniei în satul Cobor.Fata a spus că în continuare toate vânzarile albumului vor fi donate pentru proiectul de reîmpădurire din România.

Nicoleta a lansat și un ONG pe tema pădurilor „Forests without frontiers”, care a impresionat mult mai mulți străini decât români.Cu ajutorul acestui ONG, românca a reușit să strângă fonduri pentru a planta 15.000 de arbori.Acești arbori au fost plantați în apropierea Lacului Vidraru.Planurile tinerei românce sunt să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România, în următorii 5 ani.

„Mi-am dat seama de faptul că prezervarea mediului este legată intrinsec de protejarea tradițiilor, instrumentelor și folclorului.Dacă pierdem pădurile, pierdem și comunitățile de acolo, se risipește cultura lor populară.Atât pădurile, cât și tradițiile au nevoie de protecția noastră, a tuturor”, a transmis Nicoleta, printr-un comunicat de presă.

Muzica pe care tânără o mixează în Marea Britanie, are influențe folclorice românești.

„Ideea a fost de a face folclorul românesc, instrumentele și versurile mult mai cunoscute în lume și mai accesibile pieței internaționale. Eu fiind DJ de muzică globală electronică, am vrut să am mai multe piese cu elemente de acasă pe care să le mixez sau să le includ în show-ul meu. Această inspirație a venit din călătoriile mele în lumea întreagă ca DJ, de unde am colecționat muzică de dans cu elemente tradiționale specifice locului. Eu mixez Global Electronic Beats, pe vremuri mixam Balkan Beats, dar acum îmi place să includ elemente din lumea întreagă. Mă consider o persoana globală, cu rădăcini în România”, mai spune românca.

loading...

Add comment