Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O companie mexicană transformă avocado în obiecte de unică folosință care se descompun în 240 de zile și este un mod fantastic de ajuta mediul

Dacă ne-am fi dat seama că aproape tot plasticul produs vreodată astăzi există într-o formă și nu pleacă de mii de ani, ne-am fi angajat mai mult să reducem, să reutilizăm și să reciclam. Din fericire pentru noi, unele companii ajută planeta și mediul, precum Biofase, o companie mexicana inovatoare care foloseste avocado pentru a crea unelte de unica folosinta. Ei ne îndeamnă să trăim un stil de viață mai ecologic, împărtășind vestea bună că lucrurile încep să se schimbe în bine.

Când mexicanul Scott Munguía a început să studieze Ingineria Chimică, el nu a crezut niciodată că va sfârși revoluționarea industriei biodegradabile. Totul a început ca un proiect de clasă, dar transformarea avocado-ului în ustensile reutilizabile nu a fost doar o idee bună pentru a obține o notă bună, ci și o idee de afaceri bună.

Profitând de această oportunitate, Scott și doi prieteni au fondat Biofase. Este o companie care recuperează sâmburii de avocado, care reprezintă o mare parte a deșeurilor mexicane. În principiu, le interceptează înainte ca acestea să fie aruncate de companiile producătoare de ulei de guacamole și de avocado și să le transforme în tacâmuri. Ei produc cuțite, furculițe, linguri și paiuri pentru băuturi, care sunt 100% bio-degradabile și se descompun în 240 de zile , spre deosebire plastic, care necesită mii de ani să se degradeze.

„Tot ceea ce există pe pământ face parte dintr-un ciclu natural. Problema cu plasticul este că nu aparține niciunuia din aceste cicluri „, explică Scott. Dar, în acest caz, produsele sunt fabricate din bioplastic care pot fi absorbite de natură și devin din nou utile pe pământ.

Compania a devenit foarte mare și este tot în creștere. Ei produc între 300 și 400 de tone de tacâmuri și paiuri pe an și intenționează să lanseze o linie de farfurii și recipiente pentru alimente. Și pentru că ideile mari călătoresc rapid, Biofase exportă acum către vecinii lor din America Centrală, SUA și părți ale Europei.

loading...

Add comment