Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

A castigat Codruta – coruptii isi fac bagajele!

Kovesi a câştigat susţinerea Comisiei LIBE pentru funcţia de procuror şef al Parchetului European

Potrivit datelor oficiale din Comisia LIBE, votul a fost următorul:

Laura Codruţa Kovesi- 26 de voturi
Francois Bohnert (Franţa)- 22 de voturi
Andres Ritter (Germania) – un vot

Laura Codruţa Kovesi a precizat, marţi seară, în cadrul audierii pentru funcţia de procuror-şef european, că îndeplineşte toate criteriile pentru a candida la funcţia de procuror-şef european, precizând că nu a colaborat cu serviciile în sensul de poliţie politică

Deasemenea a declarat si: „Mi-am apărat independenţa prin rezultatele avute. Am respectat legislaţia. Rezultatele mele vorbesc în numele meu. Am anchetat membri din diferite partide politice. Am anchetat persoane bogate, cu poziţii importante, pentru că am fost independenţi mereu am dus la bun sfârşit aceste cazuri. Independenţa a fost asigurată de lege. Acum sunt încercări de a limita această independenţă.

Cooperarea cu ceilalţi procurori europeni, am coperat cu colegi din 14 state membre. Am fost expert pentru CE în Muntenegru, Moldova, au nevoie de experienţa noastră. În urma activităţii, am fost invitaţi pentru a acţiona în calitate de experti, am oferit câteva formări profesionale. Poate nu sunt perfectă, sunt emoţionată, e o zi importantă pentru mine şi colegii mei. Ştiu engleză, franceză, dacă e important pentru dvs pot vorbi engleză.”

Parchetul European este o instituție nou înființată la nivrelul construcției europene. Aceasta va începe să funcționeze de anul viitor. Procurorul șef al Parchetului European va fi numit, după primirea acestor rezultate, de către Parlamentul European și Consiliul European. Mandatul primului procuror șef al instituției nou-înființate va fi de 7 ani, fără dreptul de a putea fi înnoit.

loading...

Add comment