Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Dacă nu se simte iubit, omul începe să se ofilească” – Osho

Osho, pe numele său real, Chandra Mohan Jain, a fost un filozof, un lider și profesor spiritual indian, precum și un guru.El a scris sute de cărți cu învățături care și astăzi se vând foarte bine.Fie că ai nevoie de o învățătură, fie că vrei să devii mai luminat, aceste citate a lui Osho despre viață vor schimba modul în care gândești, acționezi și trăiești.

„Nu te compara cu alții.Tu ești unic pentru că Dumnezeu creează doar lucruri originale.”

„Nu este nevoie să știi unde mergi. Nu este nevoie să știi de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie să știi este faptul că mergi plin de veselie; dacă faci acest lucru, nu poți da greși.”

„Până nu ai propria înțelepciune, propria viziune, propria claritate, până nu vezi cu ochii tăi, n-ai să fii în stare să înțelegi misterul existenței.”

„Ești bogat dacă îți dăruiești iubirea în mod necondiționat. Altfel, ești un simplu cerșetor.”

„Dragostea nu cunoaște bariere.”

„Fiecare persoană vine în această lume cu un destin propriu – are ceva de îndeplinit, ceva mesaj trebuie transmis, ceva muncă trebuie să fie dusă la sfârşit. Nu eşti aici accidental – eşti aici intenţionat. Există un rost în spatele tău. Întregul intenţionează să facă ceva prin tine.”

„Oamenii care afirmă că viața nu are nici un rost sunt cei care nu cunosc iubirea.”

„Dacă nu se simte iubit, omul începe să se ofilească”.

„Nu încerca să înțelegi viața. Trăiește-o! Nu încerca să înțelegi iubirea. Intră în iubire!”

„Oricât de dureroase ar fi experiențele iubirii, pătrunde în iubire fără să eziți, pentru că, dacă o eviți – așa cum face majoritatea oamenilor -, vei rămâne blocat în ego. Atunci viața nu îți va mai fi un pelerinaj, nu va mai fi un rău care curge spre ocean, ci va deveni o mlaștină.”

„Ești bogat dacă îți dăruiești iubirea în mod necondiționat. Altfel, ești un simplu cerșetor.”

„Dacă suferi, e din cauza ta.Dacă ești fericit, tot din cauza ta.Nimeni altcineva nu este responsabil – tu și numai tu.Tu ești iadul tău, dar și raiul tău.”

loading...

Add comment