Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O școală spaniolă predă bărbaților gospodăriile casnice și este o inițiativă strălucită împotriva inegalității de gen

Călcarea, coaserea și gătitul sunt sarcini de bază pe care majoritatea oamenilor le învață acasă. Dar este complet diferită atunci când o școală o oferă ca o clasă suplimentară, astfel încât studenții, în special băieții, să construiască valori în ceea ce privește egalitatea de gen și să spargă stigmatele cu care se confruntă atunci când fac aceste activități. Asta este ceea ce școala Montecastelo din Spania îi învață studenților sub sloganul „Egalitatea este învățată prin acțiuni”. Noi suntem interesați de fiecare detaliu al acestei inițiative și am decis să o împărtășim pentru a motiva alte instituții și copii să o practice.

Treburile casnice indiferent de sex.
În 2018, școala, aflată în orașul Vigo, a anunțat că va include lecții în economia internă printre alte subiecte. În timpul acestor lecții, elevii de sex masculin ar fi învățați să facă activități cum ar fi călcarea, coaserea, gătitul și alte activități manuale, cum ar fi tâmplăria, zidăria și abilitățile de instalatori și electricieni.

Profesorii și părinții colaborează și ghidează studenții.
Toate clasele sunt predate voluntar de profesori și reprezentanți ai campusului școlar și de unii dintre părinții acelorași studenți.

„O casă este o chestiune în 2.”
Gabriel Bravo, coordonatorul unității, a explicat unui ziar că toate activitățile au fost desfășurate pentru că „părea foarte util pentru studenții noștri să învețe să îndeplinească aceste sarcini astfel încât, atunci când formează o familie, să fie implicați din începând și știind că o casă este o chestiune de 2, nu este vorba de curățarea femeii, de felul de mâncare și de călcarea. Acest lucru le va permite să devină conștienți și să învețe să se descurce acasă. ”

Empatia către obținerea egalității de gen.
Ideea s-a născut atunci când administrația școlară căuta modalități prin care să poată promova criteriile de egalitate între femei și bărbați pentru studenții lor. Proiectul a fost apoi comunicat părinților și studenților. Părinții fiind cei care nu aveau nici o îndoială cu privire la acceptarea ideii, în timp ce elevii erau inconfortabili când au auzit despre cusut și călcat.

Ruperea stereotipurilor.
Cu toate acestea, în momentul în care au început să-și îndeplinească sarcinile, rezistența lor sa disipat, deoarece ei și-au dat seama că acestea sunt activități simple pe care atât bărbații, cât și femeile le pot face dacă urmează doar pasi simpli.

O lecție de viață pe care nu o vei uita niciodată.
„Pentru unii a fost prima dată când au ținut un fier, a fost distractiv și instructiv în același timp, suntem destul de surprinși și părinții sunt foarte fericiți”, a spus Bravo în timpul unui interviu.

loading...

Add comment