Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copiii sunt cel mai de preț dar de la Dumnezeu

Când copilul tău se simte iubit necondiționat, este mai probabil să înflorească.Ne dorim ca copiii noștri să fie adulți de succes și, astfel, ne petrecem timpul îngrijorat de modul corect de a-i disciplina, modul corect de a-i încuraja – modul corect de a gestiona fiecare minut din viața noastră în jurul lor.În cele din urmă, însă, lucrul care contează cel mai mult este dragostea.

Prețuiți-vă copiii.Apreciați „punctele slabe” ale lor.Toată lumea are anumite trăsături care necesită eforturi deosebite pentru a le gestiona.Dar devine mai ușor dacă vă amintiți că „slăbiciunile” umane pot fi înțelese ca parte a forțelor noastre.Toți copiii trebuie să știe că sunt apreciați.

Înțelegeți-vă copiii.Sub comportamentul necorespunzător al copilului tău există întotdeauna un motiv, un sentiment de supărare sau o nevoie nemulțumită. Adresați-vă acel motiv de bază, nu comportamentul și veți vedea o schimbare la copilul dvs.Nu-i pedepsiti aspru! Pedeapsa rănește, durerea și amărăciunea rămân și vă separă de copil.

Bucurați-vă împreună cu copilul de reușitele sale.La fel ca părinții și copiii sunt atrași de un zâmbet, de bucurie și de satisfacție.Copiii prosperă atunci când li se oferă atenție, afecțiune, acceptare, apreciere, respect și iubire necondiționată.

Ascultați ce au de spus. Dacă râzi de ei sau te distrezi de părerile lor, este mai puțin probabil să se deschidă în fața dvs. data viitoare.Și dacă vin la tine cu o problemă, oricât de minoră ți se pare, stai jos, ascultă și ia-i în serios.

Nu criticați mai mult decât laudați. Copiii sunt construiți de laude și vor continua să facă ceea ce sunt lăudați – pentru a obține mai multe laude! Dacă sunt criticate tot timpul, este mai probabil să continue ceea ce le este criticat. Cel puțin așa primesc atenția.

Rugați-vă împreună cu copilul vostru. Cine îl iubește și îl respectă pe Dumnezeu, îl va iubi și îl va respecta și pe aproapele. Când vine vorba de educație, nu puteți pune deoparte credința.

loading...

Add comment