Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Răutatea îmbătrâneşte creierul – Fii bun, îți va fi mai bine

Emoțiile joacă un rol central în fiecare viață umană din momentul în care ne naștem până când murim. Ele ne pregătesc corpul pentru acțiune, evidențiază ceea ce trebuie observat și amintit și ghidează deciziile și acțiunile.Deoarece emoțiile sunt centrale pentru funcționarea zilnică, este important să înțelegem cum îmbătrânirea afectează percepția, memoria, experiența, precum și reglarea emoțiilor. Ostilitatea, lipsa de empatie si de incredere in ceilalti manifestate in tinerete diminueaza facultatile cognitive. In timp, situatia se agraveaza, avertizeaza neurologii.

O abordare care combină creierul și comportamentul rău în descoperirea îmbătrânirii emoționale pare promițătoare. A fost realizat un studiu la Universitatea din Geneva care a vizat 3.000 de persoane, cu varsta medie de 25 de ani, la începutul cercetării.Dupa aproximativ 50 de ani, participantii la studiu au fost testati pentru a determina abilitatile lor cognitive, in special memoria si rationamentul.În urma studiului s-a concluzionat că toate stările care duc la un comportament rău, la vârsta tinereții, cum ar fi impulsivitatea, agresivitatea, lipsa de empatie și încredere în cei din jur duc la deteriorarea creierului, astfel încât performanțele acestuia au fost tot mai mici.Între timp a apărut și depresia, care nu este deloc ușoară.Dificultatile de a gestiona stresul, problemele de autocontrol si adaptare au fost alte elemente semnificative.Stresul poate avea efecte negative asupra corpului și creierului. Cercetările au descoperit că stresul poate produce o gamă largă de efecte negative asupra creierului, de la contribuția la boli mintale până la reducerea efectivă a volumului creierului.

Cercetatorii au mai observat ca impactul asupra facultatilor cerebrale este unul pe termen lung și începe să se agraveze pe măsură ce persoana înaintează în vârstă.

Gândirea pozitivă și comportamentul bun, ajută la gestionarea stresului și chiar îți poate îmbunătăți sănătatea. Puteți învăța să transformați gândirea negativă în gândire pozitivă. Procesul este simplu, dar necesită timp și practică.Dacă ai tendința să ai o perspectivă negativă, nu te aștepta să devii optimist peste noapte. Dar cu practica, în cele din urmă, discuția dvs. de sine va conține mai puțin autocritică și mai multă acceptare de sine. S-ar putea să deveniți mai puțin critici cu lumea din jurul vostru.Când starea ta de spirit este în general optimistă, ești mai capabil să te descurci și cu stresul.

loading...

Add comment