Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
pilda-femeii-ingrijorate

Pilda femeii îngrijorate în permanență de bunăstarea copilului ei.Mulți părinți se regăsesc în ea.

Părinții supraprotectori sunt îngrijorați de fiecare mișcare a copiilor lor.Ei iau toate deciziile pentru copil fără a le permite copiilor să se gândească la opțiuni.La fel se întâmplă și cu diferite acțiuni, încercând să îi protejeze, le iau povara copiilor și încearcă să facă tot posibilul să o ducă ei.Unii părinți sunt supraprotectivi pentru că vor să facă tot ce le stă în putere pentru a-și proteja copiii de rău și pentru a-i ajuta să reușească în viață.Părinții își iubesc copiii și le pasă de aceștia și doresc să-i crească să fie sănătoși, fericiți și de succes.

Iată în continuare femeii îngrijorate în permanență de bunăstarea copilului ei.
-O femeie cu spatele tot îndoit și cu un sac în spate, a venit în fața lui Dumnezeu.
-Dumnezeu a întrebat: Ești obosită, femeie? Îți iau povara de pe umeri, stai jos și odihnește-te.
-Multumesc, dar nu stau mult.Mi-e teamă să nu i se întâmple ceva copilului meu cât lipsesc.Vreau doar să te rog ceva.Doamne, ai grijă de el și protejează-l!
-Asta e tot ceea ce fac, a spus Dumnezeu. Ți-am dat oare motive să te îndoiești de grija mea?
-Nu, dar există atâtea pericole în viață,influențe nefaste și răsturnări de situație, care îl pot răni și îl pot face să sufere.Și el e la vârsta la care nu știe ce vrea și încearcă de toate.
-Ei, bine, data viitoare va fi mai precaut, dacă află pe propria piele ce înseamnă suferința, a răspuns Domnul.De ce nu vrei să-l lași să învețe singur?
-Pentru că vreau să îl feresc de orice durere.Vezi, Doamne, am mereu cu mine un sac cu paie, pentru a pune paie acolo unde ar putea cădea.
-Și acum vrei să-l acopăr și eu cu paie din toate părțile? Bine, așa o să fac.
Și atunci Dumnezeu l-a înconjurat pe fiul femeii cu o grămadă de paie, ferindu-l de toate pericolele, ispitele și relele, dar și de viața însăși.Dar fiul femeii face tot posibilul să iasă din grămada de paie.Face chiar rost de chibrituri și dă foc grămezii de paie.Flacăra a cuprins imediat grămada de paie și fumul negru s-a extins în aer.Femeia a fugit disperată către fiul său să-l salveze.Dar Dumnezeu i-a spus:
-Vrei să mai arunci paie pe foc? Nu ai făcut destule? Lasă-l să se descurce singur.Cu cât vrei să-l protejezi mai mult, cu atât mai puternică este dorința lui de a scăpa din cerc.El nu știe ce înseamnă durerea, și nici libertatea de alegere.Tu crezi că este doar un sac de paie, dar de fapt este un sac de probleme. Acesta este motivul pentru care povara ta este atât de grea, iar spatele tău – încovoiat…
-Și spui că nu trebuie să am grijă de fiul meu Doamne?
-Spun să ai grijă cât este necesar! Căci, și mie îmi pasă și am grijă de el. Lasă-mă și pe mine să-mi fac datoria.Ai credință și în mine, și totul va fi bine.

Toată lumea va avea o părere despre cum ar trebui să fie crescut un copil. De multe ori, înțelepciunea altora poate fi benefică și ceva ce Dumnezeu va aduce pentru a te ajuta în călătoria ta ca părinte, dar toate lucrurile trebuie duse înapoi la Dumnezeu. În cele din urmă, El știe ce este mai bine pentru copilul tău și pentru familia ta în ansamblu, iar părerea Lui este cea care contează cel mai mult.

Vor exista momente în care puteți să ușurați și să reduceți limitele sau regulile și vor fi momente când ar trebui să aveți o poziție fermă asupra problemelor. Toate aceste lucruri ar trebui luate și îndeplinite prin ceea ce Dumnezeu vă îndeamnă să faceți, prin ceea ce Cuvântul Său vă instruiește să faceți și prin ceea ce Dumnezeu a clarificat prin Duhul Său. La sfârșitul zilei, părerea Lui este singura care va dura și va conta în marea schemă a lucrurilor.

loading...

Add comment