Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Gândirea negativă îți poate distruge succesul în viață, iată cum să scapi de ea

Cuvintele nerostite din interior sunt cele care alcătuiesc șirul nostru interminabil de gânduri private, emoții și atitudini care modelează modul în care gândim despre tot ceea ce ne înconjoară.Și atunci când aceste cuvinte sunt negative, apare pericol, creând o serie de probleme psihologice care lucrează pentru a se consolida până când sunt încorporate adânc în creierul nostru.

Există o varietate de modalități de a determina dacă experimentați acest tip de gândire distructivă, care este denumită în mod obișnuit ca vorbire negativă de sine.Dacă te învinovățești frecvent când se întâmplă ceva rău; dacă anticipezi automat ce este mai rău într-o situație; dacă exercitați presiune polarizată asupra dvs. sau dacă măriți părțile negative ale unei situații și renunțați la cele pozitive, practici gândirea negativă. Și mai rău, sănătatea ta mentală și fizică este în pericol.Diversitatea problemelor psihologice pe care le creează gândirea negativă ar putea avea impact asupra capacității tale de a duce o viață normală zilnică.

Gândirea negativă ar putea semnifica incapacitatea de a realiza o finalizare cognitivă – evenimentul continuă să fie perceput ca amenințător cu respectul de sine, stăpânirea sau părerile despre lume ca fiind benigne.Cu alte cuvinte, dacă vă concentrați mai ales pe aspectele negative ale unui eveniment de viață, este mai probabil să redați acele gânduri și imagini negative în cap pentru perioade mai lungi de timp.Acest tip de gândire negativă repetată îți închide viziunea și afectează modul în care interacționezi cu lumea – și cu tine însuți.Gândirea negativă creează, de asemenea, sentimente de neputință atunci când te confrunți cu situații stresante și chiar îți poate interzice capacitatea de a face față stresului în general, ceea ce duce la rezultate mai slabe care ar putea – da, ai ghicit – să creeze mai mult stres.

Evitați persoanele negative, asociați-vă cu persoane pozitive, optimiste, orientate spre succes.Dacă vreți să aveți o viață de succes, trebuie să stați cât mai mult în preajma unor oameni de succes.Încercați să faceți următorul exercițiu: timp de 2 săptămâni, nu vă mai plângeți de nimic, nici în sinea dvs., nici în fața altora, nu mai urmăriți sau citiți știri, nu mai ascultați văicărelile celor din preajmă și încercați să schimbați dvs. subiectul.Dacă aveți răbdare și veți face acest exercițiu, cu siguranță veți observa că perspectiva asupra vieții vi se va schimba.

loading...

Add comment