Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Câinele îmbunătățește viața omului și este cel mai bun prieten al său

Animalele de companie îmbunătățesc viața companionilor lor umani.Sunt atâtea motive care vă pot convinge să vă cumpărați un câine.Ei sunt foarte benefici pentru sănătatea dvs.În continuare vom vorbi despre câteva moduri în care câinele vă îmbunătățește viața și în același timp este cel mai bun prieten al dvs.

1. Ei ajută la îmbunătățirea stimei de sine.
Cercetările publicate în Jurnalul Personalității și Psihologiei Sociale arată că proprietarii de câini prezintă o stima de sine mai puternică decât proprietarii de alte animale de companie. Mai mult, proprietarii de câini sunt mai extrovertiți și mai puțin temători decât cei care nu dețin animale de companie.

2. Ajută la reducerea riscului de alergii.
Contrar opiniei populare, se pare că atunci când dețineți un animal de companie nu vă face mai sensibili la alergii.De fapt, studiile sugerează că atunci când creșteți alături de un animal de companie, poate scădea riscul de alergii la animale mai târziu. În studiile efectuate asupra adulților tineri, cei care aveau un animal de companie în căminul lor în timpul copilariei au fost cu aproximativ 50% mai puțin susceptibili de a dezvolta o reacție alergică la animale.

3. Pot ajuta la reducerea singurătății.
În plus față de stimularea stimei de sine, cățeii pot reduce și cantitatea de singurătate pe care o simțim.Un studiu a constatat că persoanele cu câini au raportat că nevoile lor sociale au fost îndeplinite la fel de eficient de către animalele de companie ca și de prietenii lor. Subiecții cercetării au raportat că câinii lor le-au furnizat un sentiment puternic de stima de sine, apartenența și o existență semnificativă.Oamenii se bucură de compania câinilor, la fel ca de compania prietenilor lor.

4. Ei ne fac să ne simțim sprijiniți.
Studiile au arătat, de asemenea, că proprietarii de câini, simt că primesc la fel de mult sprijin din partea animalelor de companie ca și de la membrii familiei lor. La fel ca exemplul de mai sus, oamenii raportează că se simt mai aproape de animalele lor de companie decât de alți oameni importanți din viața lor.

5. Ei ne ajută să devenim mai activi și să rămânem mai sănătoși.
Este foarte greu să stai pe canapea toată ziua și să te uiți la televizor când câinele tău îți cerșește atenția.Poate din acest motiv studiile au arătat că proprietarii de căței sunt mai sănătoși și mai activi decât cei care nu au animale de companie.

6. Ei reduc stresul.
Experții spun că pur și simplu mângâierea câinelui poate ajuta la reducerea stresului.Ba mai mult, câinii pot ajuta la reducerea stresului mai mult decât prietenii și soții noștri.Dragostea lor necondiționată și faptul că ei nu ne judecă fac să fie cel mai bun sistem de sprijin în timpul momentelor stresante.

7. Ei pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
În cele din urmă și, posibil, cel mai impresionant lucru, deținerea unui cățel poate ajuta de fapt la reducerea tensiunii arteriale.În timp ce unele medicamentele pot reduce tensiunea arterială ridicată, astfel de medicamente nu sunt suficient de eficiente pentru a controla vârfurile tensiunii arteriale datorate tensiunii și stresului, dar câinii sunt.

loading...

Add comment