Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum să nu mai spui „Da” atunci când vrei cu adevărat să spui „Nu”

Spune-mi dacă acesta este un scenariu familiar: cineva te roagă să faci ceva și ești de acord aproape imediat, chiar dacă nu este ceea ce vrei să faci. Poate este la serviciu – vă asumați responsabilități suplimentare, chiar dacă nu vă prea convine.Sau poate este acasă – sunteți de acord să ajutați un prieten weekendul viitor, dar sunteți suprasolicitat, neodihnit și ați fi vrut să spuneți nu.

De îndată ce spuneți da acestei noi responsabilități, ceva din interior se blochează. Începi să te gândești la toate modalitățile prin care poți ieși din această încurcătură.Vă gândiți la scuze, sperând că nu va fi prea târziu pentru a da înapoi.

Motive pentru care spuneți da, când defapt doriți să spuneți nu:

Urmați regula de aur.Faceți bine altora.Ajutați oamenii pentru că asta doriți să facă cineva dacă aveți nevoie. Dar sunt dispus să pariez că, dacă vedeți multe dintre voi în ceea ce scriu aici, nu cereți multe de la alte persoane. Ești auto-suficient și responsabil și tocmai de aceea oamenii solicită ajutorul tău în primul rând.

Ești o persoană de cuvânt.Din păcate, acest lucru implică faptul că nu ai voie să te răzgândești după ce te-ai gândit mai mult la ceva.

Te temi că vei pierde acea persoană dacă spui nu. Nu doriți să fiți „respinși” sau „abandonați”.Te temi că, dacă spui nu, vei avea un argument care va trimite o undă de șoc, care va supăra pe alte persoane de care îți pasă.

Este vorba despre dorința de a fi plăcut și de a interacționa interacțiunile noastre sociale.Data viitoare când cineva vă cere ceva, faceți un pas înapoi și faceți o pauză. Dă-i de gândit. Dacă te pun la fața locului și ai nevoie de un răspuns imediat, atunci răspunsul este: „Nu, am nevoie de mai mult timp pentru a mă gândi la asta înainte de a-mi putea lua un angajament.” Adesea, dacă nu te angajezi imediat, persoana va găsi un alt mod de a rezolva lucrurile fără ajutorul tău.

loading...

Add comment