Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dacă poți ajuta,ajută.Dar dacă nu poți,măcar să nu faci rău.

Acest citat îi aparține liderului spiritual tibetan Dalai Lama și ne amintește că scopul nostru este să-i ajutăm pe ceilalți. Puteți vedea că mulți oameni îi ajută pe oameni ca bază a scopului lor. Un medic care își găsește scopul în munca ei și-a construit scopul prin a-și ajuta pacienții. Un asistent care dorește să fie cel mai bun asistent pe care îl poate fi devine adesea cel mai bun asistent, ajutându-și colegii și clienții lor. O mamă devine cea mai bună mamă ajutând fiecare membru al familiei sale.

Există o zicală chinezească care spune cam așa: „Dacă vrei fericirea o oră, trage un pui de somn. Dacă vrei fericire pentru o zi, mergi la pescuit. Dacă vrei fericirea pentru un an, moștenește o avere. Dacă vrei fericirea pentru o viață, ajută pe cineva. ” Timp de secole, cei mai mari gânditori au sugerat același lucru: fericirea se găsește în a-i ajuta pe ceilalți.Căci din dăruire primim.A da înapoi este la fel de bun pentru tine, precum este pentru cei pe care îi ajuți, pentru că a oferi îți dă scop. Când ai o viață orientată spre scop, ești o persoană mai fericită.Și astfel învățăm un lucru: este mai bine să dăruim decât să primim.

Ajutarea altora poate fi doar secretul pentru a trăi o viață care este nu numai mai fericită, ci și mai sănătoasă, mai bogată, mai productivă și mai semnificativă.Pasiunea noastră ar trebui să fie temelia dăruirii noastre. Nu este cât de mult dăruim, ci câtă dragoste punem să dăruim.Nu ar trebui să fie pur și simplu o chestiune de a alege ceea ce trebuie, ci și o chestiune de a alege ceea ce este potrivit pentru noi.

Dăruirea timpului tău este de asemenea valoros pentru receptor și mai satisfăcător pentru cel care dăruiește decât darul banilor.Nu toți avem aceeași sumă de bani, dar avem cu toții timp și putem acorda o parte din acest timp pentru a-i ajuta pe alții – indiferent dacă asta înseamnă că ne dedicăm viața noastră la serviciu sau doar că acordăm câteva ore fiecare zi sau câteva zile pe an.Daca poti ajuta,ajută.Cu toții avem atât de multe modalități de a oferi ajutor oamenilor din jurul nostru. Îl putem face parte din scopul nostru principal și să îmbunătățim viața tuturor celor din jur.

loading...

Add comment