Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

8 greșeli ale părinților care pot afecta viața copilului

Părinții responsabili vor fi în stare să facă orice pentru a-și vedea copilul fericit și de succes, dar uneori nu reușesc.Greselile părintești pot determina copiii să înceapă să analizeze evenimentele care se întâmplă în jurul lor și să creeze o viziune asupra lumii care are un impact asupra viitoarei lor vieți. În continuare vom prezenta câteva momente negative care vor afecta cu siguranță viața adultă a unui copil.

1. Nu îi arăți copilului că îl iubești.


Pentru o mică ființă umană, mama și tata sunt cei mai importanți oameni din întreaga lume. Ce se întâmplă atunci când un copil nu simte dragostea părinților lor? Stima lor de sine suferă mult si nu se iubesc. Ca urmare, unii oameni ajunși la maturitate, încearcă să se schimbe cu ajutorul intervențiilor chirurgicale plastice. Alții, dimpotrivă, încearcă să-și dea toată dragostea copiilor lor și să-și transforme grija în control total, iar copiii lor se vor simți și nefericiți.

2. Încerci să controlezi totul din viața copilului.


De ce ar trebui părinții să construiască o relație cu copiii lor fără un control constant? Părinții uită uneori că copiii lor au crescut și continuă să facă totul pentru ei. Acești copii nu cresc emoțional și vor avea probleme cu relațiile lor.Ei vor continua să creadă că întreaga lume se învârte în jurul lor. De asemenea, nu vor putea construi relații sănătoase, deoarece nu pot lua decizii și se gândesc doar la ei, iar această atitudine va duce cu siguranță la conflicte.

3. Luați decizii în locul copiilor.


Atunci când părinții iau decizii pentru copiii lor, nu îi lasă copiii să fie independenți. Fiecare copil ar trebui să aibă dreptul de a alege, cu sprijin și în funcție de vârsta lor.Incapacitatea de a lua decizii îi face pe oameni incapabili de rezolvarea problemelor și vor avea întotdeauna nevoie de cineva care să-i ajute. Nu le va fi ușor să-și găsească locul în această lume pentru că nici măcar nu știu ce vor.

4. Vă certați în jurul copiilor.


Dacă părinții se ceartă în mod constant, copiii pot crede că ei sunt de vină. Ei nu înțeleg ce se întâmplă și cred că sunt vinovați.Acești oameni încearcă de obicei să evite diferite conflicte sau, dimpotrivă, să abuzeze de alții.În plus, ei înțeleg adesea că ceea ce fac ei este rău și poate provoca probleme ca rezultat.

5. Cereți imposibilul.


Un copil are încredere în adulți, în special părinții lor, și se străduiește să facă tot ceea ce li se spune. Dacă nu reușesc, încep să creadă că sunt ratați care nu merită să fie iubiți.Este aproape imposibil să trăiești cu acest tip de persoană. Ei vor fi întotdeauna prea concentrați pe succes. Dacă nu reușesc să facă cele mai bune eforturi în opinia lor, se vor simți nefericiți și chiar deprimați.

6. Îți „antrenezi” copilul să fie cel mai bun.


Din păcate, controlul dorințelor copilului este un fenomen normal. Părinții spun adesea copilului lor să meargă și să se uite la televizor sau să joace un joc video, astfel încât copilul lor să nu-i deranjeze.Scopul fiecărui părinte este acela de a ridica o persoană care să poată trăi independent în lume și să ia propriile decizii, urmărindu-și propriile nevoi și valori.De obicei, acești oameni nu pot trăi o viață independentă normală și pot deveni adulți dependenți.Ei, de asemenea, nu înțeleg ce doresc și afectează sănătatea lor.

7. Ca tată, nu acordați suficientă atenție copilului dumneavoastră.


Lipsa atenției unui tată afectează viața viitoare a băieților și a fetelor. Este vorba în special de acele familii în care tații nu acordă suficientă atenție copiilor lor, ci doar există și asta este. Curajul unui copil și dezvoltarea personală depind de părinții lor.Un băiat ar putea să se comporte așa cum obișnuia să se comporte tatăl său. Iar fetele întâmpină dificultăți în construirea relațiilor romantice. Lucrul este că femeile aleg oameni care seamănă cu părinții lor. Vor să aibă o familie fericită, însă experiența lor din copilărie îi face să se simtă suspicioși față de bărbați.

8. Subestimați sentimentele copilului.


Uneori, copiii se supără cu privire la diferite lucruri. Dar în loc de sprijin, ei primesc o evaluare (cum ar fi „Asta e rău”, „Asta-i bine”, sau „Băieții nu plâng”) sau ordine (cum ar fi „Opriți plâns” sau „Nu vă supărați”). Astfel sentimentele și emoțiile se înrăutățește .Cu cât o persoană înțelege mai mult și își controlează sentimentele, cu atât este mai rezistentă această persoană. Acest lucru este, de asemenea, important atunci când vine vorba de luarea deciziilor.

loading...

Add comment