Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un român a intrat primul la Medicină în Italia. Au fost 60.000 de candidați

Un tânăr român a obținut un rezultat remarcabil la admiterea națională pentru Medicină, în Italia.El a reușit să obțină cea mai mare notă dintre cei peste 60.000 de participanți.Tânărul și-a asigurat locul la Universitatea din Milano și nu o să plătească nicio taxă pentru că a reușit să ia și Bacalaureatul cu nota 10.

Norbert Kereszteny are 19 ani și s-a născut în Sighet. În urmă cu 13 ani, a emigrat în Italia împreună cu părinții săi, amândoi la ora actuală fiind cadre medicale. Deși tânărul nu știa foarte bine în ce direcție să o ia, a terminat liceul de mate-info și a vrut să-și încerce totuși șansa la Medicină. S-a pregătit cu aproximativ 2 ani înainte și a reușit.Norbert a reușit să intre primul, având un punctaj de 82,4 din maxim de 90 de puncte.

„Testul durează 100 de minute și presupune 60 de întrebări, dintre care 10 de logică, 12 de cultură generală, 18 de biologie, 12 de chimie, 4 de matematică și 4 de fizică.Când m-am întors acasă, am descărcat soluțiile și îmi aminteam perfect toate răspunsurile pe care le-am dat, toate întrebările. În acel moment mi-am dat seama că va fi bine. Trebuie învățat tot ceea ce se poate despre un argument, de exemplu biologie sau chimie și trebuie să înveți să gândești”, a povestit Norbert Kereszteny.

Concurența l-a motivat foarte tare pe tânărul român, iar din cele 60 de întrebări, Norbert a greșit numai patru.El spune că meritele nu sunt numai ale sale. A moștenit pasiunea pentru acest domeniu de la părinții săi și a fost pregătit de profesori din Italia pentru a putea trece examenul.Băiatul spune că nu-și mai amintește foarte bine de copilăria din România, doar că îi e dor de bunicii și prietenii din România.El nu exclude posibilitatea de a se întoarce la un moment dat în țara sa și să profeseze ca medic.Timpul va decide, însă, dacă se va întoarce în țară.

„Mă simt bine în România, mă bucur că sunt de acolo și încă mi-e dor de România. Întotdeauna mi-a fost dor”, a spus Norbert Kereszteny.

loading...

Add comment