Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O mamă absentă dăunează pentru totdeauna inimii unui copil

Avem nevoie de căldura, atenția și afecțiunea mamei noastre mai mult decât aproape orice în viața noastră. Gândiți-vă la asta: prima ta mare frică este să o pierzi și să nu o ai acolo când ai nevoie de ea. Dacă aveți o mamă absentă, în lume nu există nimic care să poată compensa.Dacă din anumite motive, mama ta este în realitate absentă de cele mai multe ori, nu doar din când în când, va deschide o rană în inima ta care nu se va vindeca niciodată. Dacă mama ta este complet absentă, dauna emoțională va fi atât de gravă încât va lăsa o amprentă îngrozitoare în mintea ta, mai ales dacă este în primii șase ani de viață.

O mamă absentă este, de asemenea, uneori cauza principală a tulburărilor de somn și alimentație.O mamă care lipsește mult și pentru perioade lungi de timp îi poate oferi copilului său probleme extreme de anxietate. Le va fi frică când va pleca și când va reveni, pentru că nu vor ști cât timp va fi în preajmă.

Copiii care au o mamă absentă dezvoltă anumite comportamente tipice față de ea: protestarea, disperarea și distanțarea. Faptul că a plecat nu îi face să simtă mai multă afecțiune; le face emoțiile să devină sălbatice.Iar în final,singura lor alegere este să le blocheze sentimentele de iubire. Unii copii chiar sfârșesc cu o ură plictisitoare față de ea din cauza acestui ciclu vicios de iubire și pierdere din nou și din nou.O mamă absentă poate crea copii îndepărtați, supărați și tristi. Încetul cu încetul, copiii învață că trebuie să meargă singuri în lume.Odată ce sunt adulți, le este greu să spună ce se ascunde în spatele personalității false pe care au creat-o din cauza abandonului mamei.

Ceea ce copiii pierd cu adevărat atunci când au o mamă absentă este încrederea lor în alte persoane. Și speranța lor că cineva va răspunde nevoilor sale sau chiar îi va iubi.Aceștia pot fi sceptici cu privire la relațiile lor.Așadar, ceea ce o mamă absentă lasă după ea este o persoană care nu a învățat altceva decât să construiască relații pline de furie, anxietate și, mai ales, neîncredere.

loading...

Add comment