Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Conversația uimitoare între pilotul unui avion de călători și colegul său, pilot pe avion de vânătoare

Airbus A380 este în momentul de față cel mai mare avion de pasageri din lume. Eurofighter este un avion multi-rol de vânătoare bimotor. Avionul este cvadrimotor și oferă zboruri de mare distanță, de până la 15.200 km.

Într-o zi un avion de tip Airbus 380 traversează Atlanticul. Zboară în mod constant cu 800 km/h la 10.000 de metri, când brusc îl ajunge un Eurofighter care zbura cu Mach 2 (Mach 1 = 1.235 km/h). Pilotul avionului de luptă încetinește, zboară alături de Airbus și salută pilotul avionului de pasageri prin radio: „Airbus, zbor plictisitor, nu-i așa? Ia priveşte aici!”

Pilotul avionului de luptă începe să facă niște demonstrații pe cer, rotește avionul, accelerează, trece de bariera sunetului, se ridică rapid la o înălțime amețitoare, doar pentru a coborî aproape de nivelul mării printr-o manevră uluitoare.Se întoarce lângă Airbus și întreabă: „Ei bine, cum ți s-a părut?”

Pilotul din Airbus răspunde: „Foarte impresionant, dar acum uită-te aici!”
Pilotul avionului de luptă urmărește Airbus-ul, dar acesta nu face nicio manevră.El continuă să zboare cu aceeași viteză, urmându=și traseul în linie dreaptă.După cinci minute, pilotul din Airbus îl întreabă: „Ei bine, ce spui acum?”

Pilotul avionului de luptă îl întreabă pe pilotul Airbus confuz: „Ce ai făcut?” Celălalt răspunde râzând: „M-am ridicat puțin, mi-am întins picioarele, am fost până la baie, am luat o ceașcă de cafea și o prăjitură delicioasă de ciocolată cu scorțișoară și m-am înțeles cu stewardesa să ne vedem pentru următoarele 3 nopți la un hotel de 5 stele, care este plătit de compania aeriană la care lucrez.”

Morala acestei întâmplări este: Atunci când ești tânăr, crezi că viteza și adrenalina sunt totul în viață. Nimic adevărat. Dar, pe  măsură ce îmbătrâneşti și ajungi mai înțelept, confortul și pacea sunt de neprețuit. În America acest principiu mai este denumit S.O.S.: SLOWER, OLDER, SMARTER (în traducete: mai lent, mai în vârstă, mai deştept).

loading...

Add comment