Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De ce bunicii sunt atât de importanți pentru nepoți?

Dacă bunicile dvs. au participat la educația dvs., amintirile din copilărie sunt, probabil, pline de bucurie și senzație de siguranță și confort. Puțini dintre noi s-au gândit vreodată că există vreo diferență în modul în care bunicii influențează nepoții lor. Potrivit oamenilor de știință, totuși, există ceva special pe care îl primim de la bunicii noștri, în afară de dragostea și afecțiunea lor.

Ce împărtășim cu bunicii noștri?
Genele sunt unități de bază de ereditate alcătuite din ADN. Potrivit geneticii, bunicii împart în medie 25% din ADN-ul lor cu nepoții lor.Moștenim genele noastre atât de la bunici paterni, cât și de la bunicii materni, care potrivit științei au un grad mai mare de influență asupra nepoților.

Există ceva special pe care bunicii noștri ni-l dau.
Bunicii au o legătură mai strânsă cu nepoții lor, deoarece dau naștere părinților, care la rândul lor dau naștere copiilor. În multe familii, bunicii tind să suporte mai multă responsabilitate pentru copii și să petreacă mai mult timp cu ei. Nu numai conexiunea psihologică face ca rolul bunicilor să fie atât de important, dar unele teorii sugerează că bunicii investesc inegal în nepoții lor .

Teoriile științifice demonstrează că există o puternică legătură genetică între bunica de mamă și nepoții ei.
Una dintre teorii susține că diferența în modul în care bunicile paterne și materne sunt legate de nepoții lor poate fi explicată prin conexiunea cromozomului X.Bunica maternă are o relație de 25% față de X, atât pentru nepoți cât și pentru nepoate , în timp ce bunicile paterne transferă unuia dintre cromozomii lor X la nepoții lor, dar nu la nepoții lor.

Alte teorii care sugerează rolul unic al bunicii de mamă.
Conform unor studii, dintre cei 4 bunici suntem cei mai strâns legați de bunicile de mamă.Potrivit teoriei sale, genele noastre ar putea să fie transmise direct de la bunicii noștri, ceea ce se poate dovedi prin faptul că unii oameni seamănă cu bunicii lor mai mult decât cu mamele și tații lor.

Teoriile pe care tocmai le-am împărtășit vorbește despre rolul special al bunicii de mamă, în viața unui copil. Cu toate acestea suntem diferiți și avem diferite familii cu legături și relații diferite.Nu întotdeauna este la fel.Deci, să fim recunoscători și să apreciem dragostea, îngrijirea și înțelepciunea pe care bunicii noștri ne-o dau, indiferent de legătura genetică.

loading...

Add comment