Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O pildă înțeleaptă despre ce contează cu adevărat: Frate bogat și sora săracă

Atunci când cineva vă jignește, nu este neaparat pentru că l-ați supărat foarte și că meritați acest lucru, ci este din cauză că, acea persoană este nefericită.Oamenii fericiți nu îi ofensează pe cei care stau la cozi, ei nu se ceartă în mijloacele de transport și nici nu-și bârfesc colegii sau prietenii.Ei nu simt nevoia asta, pentru că doar oamenii nefericiți învinuiesc pe alții de eșecurile lor, încercând să le facă rău.

Aș dori să vă povestesc în continuare o pildă din care veți avea cu siguranță de învățat.

Sora se întreținea din vânzarea de lapte și legume proaspete din grădină.Ea vindea pe timp de vară, la marginea drumului ciuperci și fructe de pădure, iar iarna trăia din bănuții care reușea să-i adune toată vara.Ea trăia într-o căsuță mică și modestă, avea o grădină mică și câteva animale prin curte.Fratele ei se rușina foarte tare cu ceea ce face ea, deoarece el trăia într-o casă plină de lux și bogăție și încerca să păstreze cât mai mult distanța de sora lui. Nu o căuta și nici nu o invita la el.Fata nu ținea ură sau supărare pe fratele său și întotdeauna, cu orice ocazie, ea vorbea frumos despre el și îi trimitea întregii lui familii daruri pe care le pregătea cu propriile mâini.În schimb, nu cerea niciodată nimic pentru acestea. Întotdeauna îl trata cu înțelegere și respect.

După ce au trecut câțiva ani, fratele ei a fost trădat de partenerii săi de afaceri. Casa lui luxoasă i-a fost confiscată pentru datorii, soția l-a părăsit pentru un alt bărbat, iar fiul său nu mai vroia să vorbească cu el.Atunci și-a amintit de sora lui și a mers în sătuc la ea să o vadă.

Ajuns acolo, a aflat ca fata o ducea foarte bine, avea patru vaci, o mulțime de porci, o mașină nouă în garaj cu care distribuia produsele sale în orașe. Ea avea și doi copii învățați, iar masa plină de bucate alese și delicioase.Fratele a început imediat să-și ceară iertare pentru cum s-a comportat cu ea atunci când era bogat, dar sora lui nu era deloc suparată, ba mai mult, i-a oferit adăpost imediat și l-a ajutat să-și găsească un loc de muncă.

Morala acestei pilde este următoarea: Nu-ți uita meleagul unde te-ai născut și nu întoarce spatele sângelui tău!

loading...

Add comment