Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Se spune că era odată o furnică ce venea în fiecare zi veselă la muncă…Această pildă reflectă realitatea zilelor noastre

Se spune că era odată și odată o furnică, ce venea vesellă în fiecare dimineață la muncă, îi plăcea ceea ce făcea și muncea cu drag și spor întotdeauna.Șeful, Leul a fost surprins de ce eficientă este furnica și cât de bine lucrează, așa că i-a venit o idee și s-a gândit că dacă producea așa de mult singură, fără să fie supravegheată, sigur va produce mult mai mult dacă va avea un șef să o supravegheze. Așa că l-a angajat pe Gândac.Acesta era foarte bun, avea experiență în supravegherea muncitorilor și era cunoscut pentru faptul că scria niște rapoarte excelente.

Gândacul a făcut tot felul de schimbări, apoi și-a dat seama că are nevoie și de o secretare să-l ajute să-i scrie rapoartele.Astfel, l-a angajat pe Paianjen.Paianjenul avea grijă de munca Gândacului, avea grijă de arhive și răspundea la telefon.

Leul era foarte mulțumit de munca Gândacului,rapoartele lui erau excelente, așa că i-a spus că și-ar dori rapoarte de producție și analize în trend pentru a le putea folosi în viitoarele ședințe.Gândacul a analizat ceea ce ar trebui să facă, s-a organizat și i-a spus Leului că va avea nevoie de un computer de ultimă generație, o imprimantă modernă și un angajat care să se ocupe de departamentul IT.Așa că au angajat-o pe Muscă.

Între timp, furniza care demult venea la muncă cu plăcere și era tare productivă a ajuns să semneze tot felul de rapoarte zilnice, să participe la tot felul de ședințe lungi și plictisitoare și să facă cu totul altceva față de ceea ce făcea ea înainte.Între timp, Leul a mai angajat pe cineva la departamentul unde lucra Furnica, și anume pe Cicada.

Cicada, încă din prima zi de lucru a cerut un scaun ergonomic nou și un covor nou pentru biroul ei.Apoi a cerut un computer de ultimă generație și un asistent personal pentru a putea face planul de optimizare a muncii și bugetului. Ei bine, treptat, departamentul Furnicii a devenit un loc stresant unde nimeni nu mai lucra cu drag și spor.

Leul a observat că a scăzut productivitatea departamentului Furnicii și s-a gândit că mai trebuie să angajeze pe cineva. Așa că a angajat Bufnița.El s-a gândit că Bufnița o să-l ajute foarte mult și va veni cu idei și soluții pentru a crește din nou productivitatea.

Bufnița a făcut analize și studii pe această tema și în final a ajuns la concluzia că departamentul Furnicii are prea mulți angajați și că ar trebui să concedieze pe cineva.

Așa că, ghiciți pe cine a concediat Leul? Pe furnică.Pe motiv că ea era un angajat cu o atitudine negativă și îi lipsea motivația.Ei bine, această pildă reflectă realitatea din zilele noastre. Cam așa se întâmplă în mare parte.

loading...

Add comment