Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Superbul Lac din România care se află pe un munte de sare, Deţine 3 recorduri mondiale și este perfect pentru tratament

Stiati ca in Romania exista un lac cu trei recorduri mondiale? Lacul Ursus nu doar e o atractie turistica cu locuri peisagistice uimitoare, ci si unul care ar inlocui o vizita la medic. Proprietatile apei sunt unice din toata Europa, aici vizitatorii avand posibilitatea de a face proceduri de profilaxie pentru tratarea diverselor afectiuni cardiovasculare sau reumatice, totodata namolul specific al lacului este utilizat pentru diverse tratamente.

Lacul Ursu s-a format în anul 1875, după ce în zonă a avut loc o prăbușire de teren, creându-se astfel o formațiune geologică, de natură carsto-salină.Lacul şi-a primit numele după forma sa, asemănată cu o piele de urs.Este situat la o altitudine de 502 m, pe un munte de sare de 3 km adâncime. Lacul are o suprafaţă de 40.235 m, adâncimea de 18,10 m, lăţimea de 170 m şi o salinitate medie de 250g/l.

Cel mai mare lac helioterm din lume, îl puteți găsi în stațiunea Sovata din județul Mureș, și este înscris în lista monumentelor naturale din România.Cele trei recorduri mondiale deținute de lac: este cel mai mare lac helioterm din lume, este singurul lac cu apă sărată înconjurat de o vegetație bogată, lucru datorat solului vulcanic depus în timp, și este singurul lac natural din lume despre care se cunoaște, fără nici o indoială, data exactă la care s-a format!

Apa sărată, datorită greutății sale specifice mai mari, nu se ridică la suprafață și își păstrează căldura înmagazinată până la mijlocul sezonului de vară.În condiții optime la data deschiderii lacului pentru public, temperatura maximă ajunge la 50-55 grade Celsius. În timpul verii, temperatura apei scade treptat.

loading...

Add comment