Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
theodor

Românii cuceresc America.Un elev de 17 ani din Medgidia s-a calificat în finală la Olimpiada Geniilor din Statele Unite ale Americii.

Olimpiada Geniilor din Statele Unite ale Americii este o competiție internațională de proiecte de liceu în știință, inginerie, artă, scurtmetraj, muzică, scriere creativă, robotică și afaceri.Surpriza frumoasă o reprezintă românul nostru,Theodor Florentin Furtună în vârstă de 17 ani,elev în clasa a XI-a la liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia, care s-a calificat la această competiție organizată de Universitatea de Stat Oswego din New York.La această competiție participă 30 de tineri din întreaga lume.

Theodor Florentin Furtună este unul dintre românii de viitor și care ar merita promovați mai mult.El a impresionat lumea dincolo de granițele României.Succesul a început să prindă contur atunci când Theodor a realizat un eseu intitulat „Nova Civitas Solis” cu care a participat la concursul Ames Space Settlement organizat de NASA și a primit premiul al II-lea, la categoria Eseu Literar.Acest premiu a fost urmat de participarea sa la olimpiada geniilor din Statele Unite ale Americii,unde s-a calificat și a ajuns până în finală. Theodor Florentin Furtună Theodor Florentin Furtună este unul dintre românii de viitor și care ar merita promovați mai mult.El a impresionat lumea dincolo de granițele României.Succesul a început să prindă contur atunci când Theodor a realizat un eseu intitulat „Nova Civitas Solis” cu care a participat la concursul Ames Space Settlement organizat de NASA și a primit premiul al II-lea, la categoria Eseu Literar.Acest premiu a fost urmat de participarea sa la olimpiada geniilor din Statele Unite ale Americii,unde s-a calificat și a ajuns până în finală.

Planul de afaceri cu care a participat la Olimpiada Geniilor era despre parcurile naţionale din România care nu sunt atât de cunoscute precum ar trebui să fie și se intitula „Stay Wild”, tradus în limba română „rămâi sălbatic”.În urma calificării tânărul român a obținut și o vizită de studiu la marile universităţi americane: Harvard, MIT, Yale, Brown, Columbia and Princeton și totodată o vizită la o conferință foarte importantă organizata de NASA si National Space Society.

România adăpostește tineri talentanți și inteligenți, dar care din păcate nu sunt atât de promovați cum ar trebui să fie.Theodor Florentin Furtună este o adevărată mândrie pentru țara noastră și pentru Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia.Elevi precum Theodor sunt un exemplu pentru țara noastră. România are o mulți copii super-inteligenți,dar guvernanţii refuza să culeagă dintre ei viitoarea elită.Conform unor analize făcute de Asociației de Tineret pentru Prietenie și Educație, în țara noastră 1 din 6 copii este supradotat, ceea ce înseamnă că aproape 500.000 de elevi români, școlari și preșcolari, intră în categoria copiilor cu abilități înalte.România are copii cu potențial.Există din păcate și mulți dntre tinerii țării noastre care au potențial,dar nu au posibilități să îl valorifice.Sunt neglijați, marginalizați, iar creativitatea și inteligența lor nu este încurajată de cei din jur.

loading...

Add comment