Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Elevul român care a cucerit aurul mondial la matematică.„În spatele acestui succes stă o muncă titanică”

Edis Memiș, elev la Liceul Teoretic Internațional Constanța a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în acest an, în periodata 10-22 iulie, în Maria Britanie.La competiția din acest an, au participat 641 de elevi din 112 țări, iar românul nostru a reușit să căștige medalia de aur.El are deja un palmares impresionant de premii, medalii și trofee naționale și internaționale.

Edis este elevul de aur al Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța, care și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasa a V-a, iar la doar 17 ani a devenit campion international, care ne demonstrează că are un vis de realizat, și anume, să studieze și să descifreze tainele matematicii la o universitate din America, iar pasiunea îl însoțește în acest drum către împlinirea visului său. În spatele acestui success de nivel internațional stă o muncă titanică și cu multe sacrificii, dar băiatul spune că a meritat tot efortul.Băiatul este clasat în primii 15 copii ai lumii pasionați de științele matematicii.

Profesorii liceului sunt foarte mândri de băiat că a reușit o asemenea performanță și că le-a demonstrat că este determinat să-și împlinească visul până la capăt.În fiecare an, elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică aduc rezultate spectaculoase României la Concursurile și Olimpiadele Naționale și Internaționale.El este cunoscut în toată lumea datorită performanțelor acestor elevi.Acești elevi care merg în străinătate și vin acasă cu premii impresionante, ne fac cunoscută țara în toată lumea, de aceea trebuie să fim foarte mândri de ei, deoarece ei sunt viitorul științei și a vieții intelectuale în Romănia.

Noi nu avem decât să-i dorim lui Edis un an plin de succese, și un imbold pentru succese și mai mari pe viitor.Sperăm să auzim în continuare de el în toată lumea, deoarece talentul său, dublat de motivație, perseverență și dăruire reprezintă cheia succesului personal și profesional.

loading...

Add comment