Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Misterele straniului Baikal, cel mai adânc lac de pe planetă.

În partea de sud a regiunii rusești de frig îndepărtat, rece și neîmblânzit, cunoscut sub numele de Siberia, se află un lac diferit de oricare altul de pe Pământ. Așezat în pustia siberiană accidentată se află enormul lac Baikal, cel mai adânc și mai vechi lac de pe planetă și atât de renumit pentru frumusețea sa încât este uneori denumit „Perla Rusiei”.Este un loc maiestuos nu numai remarcabil pentru apele sale adânci, ci și pentru misterele sale profunde, pentru că Lacul Baikal a fost mult timp epicentrul pentru o mare varietate de întâmplări ciudate.

Lacul este atât de mare și atât de adânc încât se estimează că deține 20% din apa proaspătă neînghetată din lume. Cu o vechime estimată de 25 de milioane de ani, Lacul Baikal este considerat și cel mai vechi lac existent din lume. Lacul este cunoscut nu numai pentru dimensiunea sa, ci și pentru apele sale cristaline remarcabile și pentru biodiversitate. Lacul Baikal găzduiește o mare varietate de specii care nu se găsesc nicăieri altundeva pe pământ și această bogată ecologie și biodiversitate i-au adus porecla „Galapagos din Rusia” și l-au ajutat să fie desemnat drept sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1996.

Având în vedere locația sa îndepărtată și sălbatică, enormitatea sa și cât de vechi este, nu este deloc surprinzător faptul că Lacul Baikal are o lungă istorie de evenimente bizare, întâmplări ciudate, legende, mituri și folclor. Unele dintre cele mai vechi povești se întind mult înapoi în istorie până la creația sa, legenda locală spunând că lacul a fost format de impactul unei stânci gigantice căzute din cer. De acolo, a început istoria ciudată a lacului.Există o multitudine de mistere de găsit la lacul Baikal. Una dintre acestea este presupusa prezență a unui misterios monstru lacust de mult temut de localnici. Oamenii nativi Buryat din regiune numesc creatura Lusud-Khan sau Usan-Lobson Khan, care se traduce prin „Maestrul Dragonului de Apă” și se spune că seamănă cu un fel de sturion gigant, cu un bot proeminent și placare blindată de-a lungul spatelui. . În vremurile moderne, există rapoarte ocazionale ale pescarilor despre creaturile evazive care sparg suprafața sau care văd forme uriașe de culoare neagră plutind prin apa cristalină de dedesubt, dar relatările despre fiarele ciudate din lac datează de sute de ani.

A7RII

Presupușii monștri ai lacului Baikal sunt, de asemenea, reprezentați în petroglifele antice găsite de-a lungul stâncilor Baikal. Imaginea sculptată în piatră prezintă o creatură mare, asemănătoare unei șopârle, cu o limbă bifurcată, gheare rele și o armură asemănătoare unei plăci de-a lungul spatelui. Creatura bizară este înfățișată în picioare verticală scufundată în apă, indicată de imaginea unui pește care planează în apropiere. Nu este clar ce legătură are această sculptură misterioasă, dacă există, cu monștrii gigantici de tip pește despre care se spune că se ascund în lac.

Un alt fenomen de pe lacul Baikal care poate avea sau nu nimic de-a face cu monștrii marini, OZN-urile sau extratereștrii sunt rapoartele diferitelor nave care dispar în mod misterios în apele sale. Lacul deține multe zone anormale, care sunt cunoscute în special pentru dispariția navelor, cum ar fi o zonă de pe malul vestic cunoscută sub numele de Capul Ryty, o zonă cu atât de multe dispariții raportate, încât localnicii consideră că este blestemat și că aduce moartea sigură asupra cine merge vreodată acolo.

Cu toate acestea, lacul Baikal este cu adevărat unul dintre cele mai frumoase, îndepărtate și uimitoare lacuri din lume. Plin de mistere atât naturale, cât și poate supranaturale este de o frumusețe maiestuoasă.

loading...