Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Italia a ajuns cel mai mare focar de coronavirus din Europa.

În mai puțin de 36 de ore, Italia a ajuns să fie cea mai afectată țară de coronavirus, din Europa.În țara unde trăiesc cei mai mulți români din străinătate numărul îmbolnăvirilor cu acest virus temut a crescut brusc.

Italia a introdus imediat „măsuri extraordinare” pentru a combate răspândirea celui mai mare focar al noului coronavirus din Europa.Au fost puse sub carantină orașe întregi din regiunile nordice ale Lombardiei și Veneto.Încă nu s-a confirmat a fi cetățeni români printre cei infectați,  dar există comunități importante de români, destul de numeroase în Lombardia și Veneto.Toate activitățile școlare și sportive au fost suspendate în acele zone, inclusiv câteva meciuri de fotbal importante.Măsurile au fost impuse după ce doi cetățeni italieni au fost confirmați că au murit în urma virusului.Aproximativ 50.000 de persoane din orașe din două regiuni nordice au fost solicitate să rămână acasă de către autorități.Primul ministru Giuseppe Conte, a declarat că poliția și, dacă este necesar, forțele armate, vor avea autoritatea de a se asigura că reglementările sunt puse în aplicare.

„Contagiozitatea acestui virus este foarte puternică și destul de virulentă”, a spus șeful sănătății din Lombardia, Giulio Gallera.

Noul coronavirus a luat naștere anul trecut în provincia chineză Hubei, dar s-a răspândit în 26 de țări.Aproximativ 76.392 de cazuri, inclusiv 2.348 de decese, au fost confirmate în China.Dar în afara Chinei, cazurile care nu au legătură clară cu țara respectivă sau alte cazuri confirmate continuă să crească, determinând îngrijorarea Organizației Mondiale a Sănătății.

Coreea de Sud a raportat cel mai mare număr de infecții confirmate după China și focarul de pe vasul de croazieră Diamond Princess atracat în Yokohama, Japonia, care a înregistrat peste 600 de cazuri.

Semnele comune ale infecție cu coronavirus includ simptome respiratorii, febră, tuse, dificultăți de respirație și dificultăți de respirație. În cazuri mai severe, infecția poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și chiar moarte.Recomandările standard pentru a preveni răspândirea infecției includ spălarea periodică a mâinilor, acoperirea gurii și nasului atunci când există tuse și strănut, gătirea completă a cărnii și a ouălor.Evitați contactul strâns cu cineva care prezintă simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tuse și strănut.

loading...

Add comment