Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
muscate

Trucuri care readuc la viața mușcatele și îți decorează balconul sau grădina în culori vii pe toată perioada anului

Mușcatele sunt plantele favorite atunci când vine vorba să ne înfrumusețăm grădina sau balconul.Sunt ușor de cultivat, colorate și emană un miros minunat.Ai nevoie de sol afanat, bine drenat, udare consistenta si niveluri scazute de fertilizare pentru a le menține frumos înflorite.Există totuși câteva trucuri ce readuc la viața mușcatele, pe care nu toate lumea le cunoaște.Iată în continuare care sunt câteva dintre acestea.

Cheia pentru creșterea cu succes a mușcatelor în ghivece este să le plasați în locuri însorite și ferite de vânturile dăunătoare.De la 4 până la 6 ore de lumină solară vor face minuni pentru ele.

Îndepărtarea florilor uscate este un truc esențial pentru a avea mușcate frumos înflorite.Îndepărtați florile uzate, astfel încât planta să răspundă cu mai multe flori. Tăiați florile și tulpinile muritoare pentru a centraliza energia plantei în producerea de noi flori.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii frunzelor este prea multă umiditate sau udarea excesivă.Îndepărtați în mod regulat frunzele bolnave și galbene, astfel încât planta să nu mai arate neîngrijită și dezordonată, ci și să emane energia necesară pentru a produce noi flori. Acest lucru va ajuta și la prevenirea răspândirii bolilor și dăunătorilor.

Lăsați solul să se usuce într-o oarecare măsură între udari, apoi udați bine.În timpul iernii, udați mult mai puțin, dar nu lăsați rădăcinile să se usuce complet. Mușcatele se descurcă cel mai bine atunci când li se oferă o perioadă de repaus prin lunile de iarnă, timp în care folosesc mai puțină apă și nu cresc mult.Nu păstrați solul umed, deoarece mușcatele suferă mai mult din cauza udării excesive decât a udarii puține.

Mușcatele pot provoca indigestie sau vărsături la copiii mici și la animalele de companie cum ar fi pisici, câini, așa că nu lăsați plantele la îndemâna animalelor și copiilor curioși.

Deși pot fi ținute în aer liber în perioada mai caldă a anului, mușcatele sunt de obicei ținute în interior pentru a ierni. Alternativ, dacă sunt furnizate cu suficientă lumină, pot înflori în interior pe tot parcursul anului.Mușcate au nevoie de temperaturi interioare de aproximativ 18-21 grade Celsius în timpul zilei și 13 grade Celsius noaptea.Cultivarea plantelor de muscata este usoara atata timp cat le puteti oferi ceea ce au nevoie.

loading...

Add comment