Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

O suedeză despre România: „Dacă un român are două mere, îți va oferi unul dintre ele sau pe amândouă”

Yvette Larsson este o suedeză în vârsta de 42 de ani, care a venit pentru prima dată în țara noastră, acum 29 de ani, într-o vacanță, pe litoral, împreună cu părinții și bunicii.Apoi, a mai revenit în anul 2011 pentru a-și vizita un prieten român. După această vizită a decis să scrie un articol pe blogul său despre România.

Oamenii fac din România ceea ce este. România a fost provocată de-a lungul timpului și oamenii persistă. În ciuda faptului că este o țară săracă din punct de vedere economic în Europa, cred că România este bogată în ospitalitate, bunătate și generozitate. Dacă un român are două mere, el îmi va da unul. Dacă are unul, îmi va da jumătate. Dacă are jumătate, îmi va da un sfert.Atunci când există puține lucruri, oamenii par să devină mai generoși. Aceasta este experiența mea când călătoresc în România și sunt cu românii.

Deja la o vârstă fragedă și având un prieten român de la vârsta de 13 ani, mi-am dat seama de adevărata esență a românilor și de această valoare puternică de a da altora. Cred că este o adevărată forță a românilor.Am fost în Bucovina săptămâna aceasta. Ne-am găsit drumul spre un mic muzeu din sat, care a fost întâmpinat de o familie de trei generații. Au fost bunicii, părinții și tânărul fiu de 6 ani. Ne-au invitat cu căldură pe toți în casă, copiii noștri au jucat împreună, fiul a venit cu biscuiți și băuturi pentru copiii mei, bunica mi-a invitat să-i gust am sarmale (varză umplute) și m-au încurajat să le mănânc lent. Bunicul ne arăta toate lucrările uimitoare pe lemn pe care le făcuse sau le adunase. Pe pereți atârnă tapiserie colorată și icoane. Era cald înăuntru. Atât din sobă, cât și din inimă.Îndurarea lor era pură și autentică

Românii din ochii mei apreciază blândețea și manierele. Românii în ochii mei au o moștenire culturală puternică. Romanii din ochii mei stiu sa se bucure de viata impreuna cu prietenii si familia.Romanii au o multitudine de valori și modalități de a fi mândri. Invităm pe toți să vină și să viziteze România, să vadă cu ochii lor, să experimenteze și să fie uimiți de români.

Suedeza Yvette Larsson administrează blogul și o pagină pe Facebook numită The Bucharest Lounge , unde afișează frumusețea și semnificația României, văzute prin ochii unui suedez.

loading...

Add comment