Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copiii care ajută de mici la treburile casnice, vor fi adulți de succes, susțin cercetătorii

Un studiu de la Universitatea din Minnesota a constatat că treburile casnicela o vârstă fragedă – încă de la vârsta de 3 ani – sunt cel mai bun predictor pentru a crește un adult tânăr cu o educație completă, cu o carieră clară direcție și relații personale sănătoase cu familia și prietenii.Într-adevăr, copiii care ajută la treburile din gospodărie sunt identificați ca fiind oameni de succes, ca adulți.Hai să vedem în continuare de ce sunt atât de importante treburile casnice și ajută copiii încă de mici.

Treburile casnice predau responsabilitatea.
A fi responsabil înseamnă a recunoaște necesitatea de a face anumite lucruri chiar și atunci când acestea sunt neplăcute. Activitățile obișnuite și regulate, de zi cu zi insuflă mentalitatea „Este nevoie de lucru. O voi face pentru că, deși este neplăcut, este, de asemenea, necesar. „Acest tip de mentalitate formează etica muncii copilului și sentimentul de competență.Copiii învață că nu trebuie să fie cei mai buni la toate lucrurile sau să fie desemnați pentru fiecare efort; ei trebuie doar să facă aceste lucruri.

Treburile casnice îi învață pe copii să contribuie.
Când lucrează în gospodărie, copiii încep să privească casa ca pe un sistem în care toată lumea are un rol de jucat și dacă nu reușesc să facă parte poate afecta alte zone ale sistemului.Mai important, atunci când copiii nu fac treburi casnice, atunci altcineva trebuie să le facă pentru ei – ceea ce ar putea să-i convingă că munca în casă nu este și nu va fi niciodată relevantă pentru ei.

Treburile casnice ne învață gestionarea timpului și auto-control.
Copiii înțeleg devreme sentimentul de a lucra din greu și de a realiza ceva în ciuda faptului că nu au primit nici un fel de distincții pentru el.Treburile casnice îi pot învăța pe copii să-și descopere prioritățile, să pună mai întâi munca pe primul loc și să se asigure că sarcinile importante se realizează la timp. Cu alte cuvinte, copiii dezvoltă autocontrolul, gestionarea timpului și înțelegerea faptului că acțiunile lor conduc la rezultate.

Într-adevăr, dezvoltarea de auto-control la începutul vieții ajută copiii să crească ca adulți care funcționează bine care își exercită disciplina cu timpul, banii și resursele lor și sunt capabili să prospere în orice mediu.

În ciuda beneficiilor de a face treburi, doar câțiva părinți împart munca cu copiii lor.De multe ori, aceștia îi menajează și nu-i învață încă de mici cât de importante sunt aceste lucruri mai departe în viață.
Ei trebuie să știe de mici cum să-și împăture hainele, cum să-și păstreze curățenia în cameră, să-și spele paharele după ce le folosesc și multe alte treburi de acest gen.

loading...

Add comment