Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
simptome-febra

Un medic român spune că febra e semn că imunitatea funcționează la capacitate maximă și nu trebuie tratată decât dacă depășește o anumită valoare

Medicul pediatru Rodica Nanu de la Clinica Medicover din București vorbește despre febră și când aceasta reprezintă o îngrijorare care trebuie tratată.Febra este o creștere temporară a temperaturii corpului și indică totodată faptul că imunitatea funcționează corect.

Febră este un lucru absolut normal și este extrem de frecventă atât la adulți, cât și la copii.Ea apare ca parte a răspunsului organismului la infecție, deoarece lucrează pentru a se proteja și a lupta împotriva virușilor precum răceala sau gripa.Durata febrei variază și depinde de obicei atât de cauza febrei, cât și de dacă și cum sunt utilizate tratamentele pentru a scădea temperatura corpului. În cazul afecțiunilor frecvente care provoacă febră, cum ar fi răceala și gripa, febra durează de obicei 3-4 zile.

Scăderea temperaturii corpului cu medicamente poate limita puterea de luptă a sistemului imunitar. Temperatura normală a corpului este între 36,1 și 37,2 grade celsius. Doamna doctor Rodica Nanu recomandă totuși ca atunci când febra începe să treacă de valoarea de 38,5 grade Celsius să se ia medicamente, cum ar paracetamol.Iar dacă febra continuă să crească peste această valoare, este indicat să se ia și supozitoare odată cu medicamente.La febră mare, peste 40,5, este indicat să se consulte medicul specialist, mai ales la pacienții cu risc crescut, cum sunt cei care au și alte probleme de sănătate.Totodată, doamna doctor explică febra ca fiind un efect al infecţiilor, virale sau microbiene, fenomen de apărare a organismului care favorizează vindecarea și că aceasta nu trebuie tratată decât dacă ajunge să treacă de valoarea de 38,5 grade Celsius.

Febra poate apărea dintr-o varietate de motive, dar cele mai comune sunt atunci când apare răceala sau gripa.Mai presus de toate este foarte importantă hidratarea și odihna.Chiar dacă persoanele cu febra nu simt senzația de sete, hidratarea nu trebuie neglijată.Sunt recomandate și băile calde înainte de culcare.Păstrarea dormitorului răcoros, îmbrăcăminte și cuverturi de pat din bumbac.

Simptomele care pot însoți de cele mai multe ori febra sunt durerile de cap, frisoanele, dureri la nivelul ochilor, deshidratare, confuzie, durere la urinare și secreții vaginale anormale.Este important să se ceara întotdeauna sfatul direct al medicului în legătură cu orice simptome apărute, întrebări sau probleme de sănătate.Acest articol are doar rol informativ.

loading...

Add comment