Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Femeile pot rămâne însărcinate în timpul sarcinii? Știința spune Da: 10 cazuri au fost documentate în întreaga lume

Chiar dacă pare incredibil, o femeie poate rămâne gravidă în timp ce este deja însărcinată.Sună ca un fenomen supranatural dintr-un film SF, dar este adevărat – o femeie poate concepe din nou după ce a fost deja gravidă.Am studiat cu atenție acest subiect și vă vom prezenta în continuare ce am aflat.

Această afecțiune rară se numește ” superfetatie „, și implică concepția unui al doilea făt în timp ce femeia este deja însărcinată cu unul. Ca urmare, o mamă fericită primește 2 gemeni cu vârste gestaționale diferite și uneori chiar 2 date diferite de naștere.

Superfetarea nu este același lucru cu superfecundarea . Aceasta din urmă implică fertilizarea a două ouă eliberate pe parcursul unei perioade menstruale din relații sexuale separate. În acest caz, o femeie va avea gemeni bivitelline.În cazul superfetării, o femeie concepe în diferite perioade menstruale și în afară de vârsta gestațională, gemenii vor avea diferite greutăți, înălțimi și chiar tipuri de sânge.

În mod normal, atunci când o femeie este însărcinată, ovarele ei opresc eliberarea de ouă în uter, deoarece hormonii trimit un semnal organismului pentru a se „pregăti” pentru creșterea copilului. Cu toate acestea, atunci când are loc o superfetare, ovarele generează și eliberează un alt ou, care poate fi fertilizat .

Există 10 cazuri oficiale cunoscute despre acest fenomen, iar ultimul caz, s-a întâmplat în Australia cu o femeie pe nume Kate Hill – ea a rămas însărcinată de două ori în decurs de 10 zile . A dat nastere la 2 fetite – Charlotte si Olivia, care au fost clasificate ca gemeni, cu toate acestea, diferenta de timp dintre conceptia lor a fost de 10 zile. Deși s-au născut în aceeași zi, greutățile și tipurile de sânge erau diferite.

happy ñats family. Cat and kittens.

 

Superfetarea poate apărea și în rândul animalelor. Șoarecii, cangurii, iepurii, felinele și oile au fost susținute că sunt supuse unei superfetări. Și peștii au demonstrat aceasta abilitate remarcabila.

loading...

Add comment