Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Harta bolilor provenite de la coloană

Anumite afectiuni ale coloanei vertebrale pot crea adevarate boli in organism. Durerea de spate este un motiv comun pentru absența de la locul de muncă și pentru căutarea unui tratament medical. Poate fi inconfortabil și debilitant.Poate rezulta din vătămare, activitate sportivă solicitantă și anumite afecțiuni medicale. Durerile de spate pot afecta persoanele de orice vârstă, din diferite motive. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, șansele de a dezvolta afecțiuni ale coloanei cresc, datorită unor factori precum ocupația anterioară și boala degenerativă a discului.

O serie de probleme structurale pot duce, de asemenea, la dureri de spate.
Discuri rupte: Fiecare vertebră din coloana vertebrală este amortizată de discuri. Dacă discul se rupe, va exista o presiune mai mare asupra unui nerv, ducând la dureri de spate.
Umflarea discurilor: În același mod ca și discurile rupte, un disc bombat poate duce la o presiune mai mare asupra unui nerv.
Sciatica: o durere ascuțită și tragică trece prin fese și pe partea din spate a piciorului, cauzată de un disc bombat sau herniat care apasă pe un nerv.
Artrita: Osteoartrita poate provoca probleme cu articulațiile la nivelul șoldurilor, spatelui inferior și în alte locuri. În unele cazuri, spațiul din jurul măduvei spinării se îngustează. Aceasta este cunoscută sub numele de stenoza spinării.
Curbura anormală a coloanei vertebrale: în cazul în care coloana vertebrală se curbează într-un mod neobișnuit, pot apărea dureri de spate. Un exemplu este scolioza, în care coloana vertebrală se curbează lateral.
Osteoporoza: Oasele, inclusiv vertebrele coloanei vertebrale, devin fragile și poroase, ceea ce face ca fracturile de compresie să fie mai probabile.
Probleme de rinichi: Pietrele la rinichi sau infecția rinichilor pot provoca dureri de spate.

Tulburari date de afectarea nervilor spinali cervicali sunt multiple:
Senzații de oboseală; Amețeală; Dureri de cap și migrene; Tulburări de vedere și pocnituri în urechi; Dureri în sinusuri; Dureri în zona gâtului și a umerilor; Tuse seacă; Amorțeli ale brațelor; Dureri în degete și amorțirea acestora; Tulburări ale inimii; Stări de greață; Anxietate.

Afectarea coloanei poate produce următoarele:
Dureri la nivelul membrelor; Dureri de spate; Colită; Constipație; Tulburări menstruale; Afecțiuni ale vezicii biliare; Balonare; și multe altele.

După orice perioadă de inactivitate prelungită, este recomandat un regim de exerciții cu impact redus. Viteza de mers pe jos, înot sau bicicleta staționară de 30 de minute pe zi poate crește puterea musculară și flexibilitatea. Yoga poate, de asemenea, ajuta la intinderea si intarirea muschilor si imbunatatirea pozitiei. Consultați un medic pentru o listă de exerciții adecvate în funcție de vârstă, adecvate vârstei, care vizează în mod specific consolidarea musculaturii spatelui inferior și a abdomenului.

loading...

Add comment