Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Fetița din Buzău care își vinde desenele! 4 frați adorm flămânzi aproape în fiecare seară, într-o cameră rece și sărăcăcioasă, tencuită cu pământ și tapetată cu coli de hârtie.

Cinci suflete trăiesc într-o cameră rece și sărăcăcioasă, tencuită cu pământ și tapetată cu coli de hârtie.4 frați trăiesc alături de mama lor.Tatăl,hotărât să scape de sărăcie, a decis acum mai bine de un an, să plece din țară în Anglia să muncească pentru a putea să îi ofere familiei sale un trai mai bun.Însă, i-a ieșit în cale o femeie care i-a furat inima și mintea și a uitat complet și de soția și de copilașii de acasă.I-a abandonat și nu le-a mai trimis bani deloc.

Copiii locuiesc în comuna Săgeata din județul Buzău.Cei patru frați adorm în fiecare seara cu stomacul gol, pentru că sunt atât de săraci încât uneori, nu-și permit nici să cumpere de-ale gurii.Cu toate acestea, ei sunt ambițioși și silitori la carte și vin cu note mari de la școală.Nu au haine, nu au încălțăminte, dar se descurcă cum pot și nu renunță la școală.Nici frigurile iernii nu-i împiedică, deși școala e la câțiva kilometri de mers pe jos.

Viața i-a incercat foarte greu pe acești copii și i-a învățat să lupte.Antonio, băiatul de 15 ani, este cel mai mare dintre frați și cel mai bun din clasa lui, la matematică.Adina, fetița de 14 ani este și ea premiantă și o elevă foarte buna, care are și talent la desen.Andrei, băiatul care abia a împlinit vârsta de 10 ani, este și el un elev bun la învățătură, dar și un sportiv extraordinar, cu șanse foarte mari de a face performanță.Alin, băiatul cel mai mic și mezinul familiei, are doar 6 ani și o memorie foarte bună cu care i-a uimit pe dascălii săi.El poate reține un volum foarte mare de informații și versuri din orice poezie, fie ea cât de lungă, într-un timp foarte scurt și fără eforturi.Ei au un suflet foarte mare, sunt muncitori și nu le place să primească de pomană.De aceea, au scos la vânzare 13 desene ale Adinei, realizate pe hârtie, pentru a putea să-și cumpere încălțăminte de școală.

loading...

Add comment