Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un fermier stă de 2 luni cu 4 tone de brânză pe stoc. Supermarketurile nu vor marfă românească. „Noi nu putem să mâncăm brânza noastră, 100% naturală, trebuie să aducem din Germania sau Polonia.”

Este vorba despre fermierul Costel Caraș, proprietarul unei ferme de vaci din Brănești, județul Ilfov, care spune că va renunța la creșterea a 150 de vaci, deoarece produsele sale lactate nu găsesc piață de desfacere, din cauza importurilor masive. Acesta spune că de doulă luni stă cu 4 tone de brânză pe stoc și că nu o poate vinde nici măcar cu 7 lei kilogramul.Supermarketurile nu vor marfă românească.Ele preferă să aducă din import.

Bărbatul spune că a investit recent 11.000 de euro într-o unitate de procesare.Iar din cauza acestor dezamăgiri se va întoarce la profesia sa de inginer constructor, a spus Costel Caraș.

Conform statisticilor, în anul 2017, România a importat 74.000 de tone de brânză, echivalentul a peste 3.000 de camioane încărcate cu brânză, potrivit datelor CLAL, o companie italiană care oferă consultanță pe piața lactatelor.Conform acestor statistici, principalele țări din care România importă brânzeturile și produsele lactate sunt Germania-29.000 de tone, Polonia-13.000 de tone și Italia-6.300 de tone.

În primele cinci luni din acest an, România a importat peste 38.000 de tone de brânză, cu aproape 35% mai mult față de anii anteriori, potrivit staticticilor realizate de CLAL.

„Noi nu putem să mâncă brânza noastră, care e făcută din 100% lapte, trebuie să aducem din Germania și Polonia”, a spus el.

Este foarte trist, dar adevărat. Din păcate, în România nu încurajăm fermierii și producătorii noștri, ci preferăm să importăm produse din alte țări.De aceea, în multe din cazuri oamenii sunt descurajați să își continue activitatea și se reprofilează. Sau, sunt contactați de invetitori străini, iar produsele noastre lactate 100% naturale, produse în România, de multe ori se duc în țările străine, unde sunt apreciate la adevărata valoare.Ar trebui să promovăm mai mult produsele noastre naturale şi de calitate.

Recent, fermierul român și-a făcut publică decizia de a renunța la ferma de vaci pe care o deține în județul Ilfov și pentru care a făcut inclusiv greva foamei timp de mai multe zile în fața Ministerului Agriculturii și Guvernului.

loading...

Add comment