Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
maia-trutulescu-1

Talentata tânără de doar 12 ani, Maia Trutulescu, îi aduce prin operele sale de artă un omagiu marelui artist Constantin Brâncuși,la 146 de ani de la nașterea sa.

Fiindcă sărbătorim 146 de ani de la nașterea marelui nostru artist național Constantin Brâncuși, tânăra artistă, Maia Trutulescu s-a gândit să îi aducă sculptorului român un omagiu.De aceea, a făcut o lucrare absolut impresionantă, pentru a-l păstra viu pe Brâncuși în inimile și sufletele noastre.Operele sale fiind la fel de actuale și influente chiar și după atâția ani.

Maia Trutulescu, tânăra de doar 12 ani s-a făcut remarcată prin talentul său și pasiunea pentru pictură.Ea a realizat o lucrare omagiu lui Constantin Brâncuși, lucrare care i-a adus invitația de a se înscrie în Concursul internațional de arte vizuale „Brâncuși văzut în 145 de portrete”.În urma participării la concursul unde au fost înscrise 536 de lucrări, Maia Trutulescu, fiica lui Marian Trutulescu, un artist de renume internațional și profesor la Liceul de Artă „Sabin Păuța” din Reșița a reușit să obțină locul I.

Maia a început să picteze încă din copilărie, de la vârsta fragedă de 5 ani.La aceeași vârstă a reușit să aibă prima expoziție personală, într-un muzeu, unde opera ei de artă a fost expusă pe pânze de dimensiuni mari.Pentru un copil de vârsta ei era o realizare impresionantă.De atunci, ea mai are cinci expoziții personale și multe alte expoziții colective alături de alți artiști adulți.

Constantin Brîncuși,s-a născut în data de 19 februarie 1876, în micul sat Hobița din România.El a fost pionier al sculpturii abstracte moderne ale cărei lucrări în bronz și marmură se caracterizează printr-o utilizare restrânsă, elegantă de formă pură și finisare rafinată. Sculptor pasionat în lemn, a realizat numeroase sculpturi în lemn, adesea cu aromă populară, și a sculptat frecvent prototipuri pentru lucrări executate ulterior în alte materiale. El este cel mai bine cunoscut pentru sculpturile sale abstracte cu capete ovoide și păsări în zbor.

Cufundat în cercurile de avangardă din Paris, Brâncuși a întreținut relații de prietenie cu Louise Bourgeois, Pablo Picasso și Marcel Duchamp. Artistul a încetat din viață în data de 16 martie 1957 la Paris, Franța. În anul 2017, sculptura sa „La muse endormie”, s-a vândut cu un record de 57,4 milioane de dolari, depășind fostul record de licitație al artistului de 37,3 milioane de dolari.Astăzi, lucrările lui Brâncuși sunt păstrate în colecțiile Metropolitan Museum of Art din New York, Philadelphia Museum of Art, Centre Georges Pompidou din Paris și Tate Modern din Londra, printre altele.

loading...

Add comment