Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Sorina, luată cu f0rța de poliție din casă pentru a fi dată spre adopție unor americani

Sorina, fata în vârstă de doar opt ani crescută de la vârsta de un an de o familie de asistenți maternali din Baia de Aramă,județul Mehedinți, a fost luată cu forța de acasă vineri, pentru a fi dată spre adopție unor americani care mai au doi copii.Fata nu dorea să meargă cu polițiștii, urla și plângea și se agăța de femeia care a crescut-o de la vârsta de 1 an și căreia îi spune mamă, chiar dacă în acte ea este doar asistent maternal.Deși fata nu dorea să fie luată din casa în care a crescut, acest lucru nu a contat și a fost luată de poliție și de cei de la Protecția Copilului Mehedinți.

La scurt timp după ce Sorina a fost luată de către polițiști, a apărut și prima reacţie a părinţilor adoptivi ai Sorinei, care spun că acţiunea procurorilor şi a poliţiştilor de ieri nu a fost împotriva fetiţei de 8 ani, ci împotriva asistentei maternale care reţinea copila fără drept, deoarece asistentei maternale i-a fost desfăcut contractul de muncă.Familia adoptivă o acuză pe femeia care a crescut-o pe Sorina că a încercat să o manipuleze şi să îi inducă ideea că noii părinţi ar vrea să îi facă rău.

Au fost făcute diverse speculații, printre care și aceea că fata ar fi adoptată de familia de americani pentru că este compatibilă cu fiica americanilor care are nevoie de un rinichi. Cei de la Protecția Copilului Mehedinți refuză să răspundă la telefoanele jurnaliștilor pentru a lămuri aceste zvonuri.

Sute de oameni au ieșit în stradă și au protestat în localitatea Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce autoritățile au dat spre adopție fetița de 8 ani unei familii din Statele Unite ale Americii.Fetița a fost crescută de familia de asistenți maternali 7 ani de zile, alături de o altă fetiță, pe care o considera sora ei. Fata a fost șocată când a aflat că trebuie să plece într-o altă familie.Cazul este extrem de controversat, mai ales că jurnaliștii care s-u ocupat de caz au fost amenințați.Au apărut mai multe filmări pe internet, care apoi au fost șterse.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetița luată din casă de mascați, la Baia de Aramă, susține că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă. Soțul acesteia declară, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinți.Dacă nu se va rezolva problema și fetița nu va fi redată familiei care a crescut-o, protestele se vor muta de săptămâna viitoare la București, a adăugat soțul asistentei maternaleVasile Șărămat.

loading...

Add comment