Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
peste-prajit

Un truc simplu pentru prăjirea peștelui,fără să miroase toată casa

Peștele este un preparat pe cât de gustos, pe atât de sănătos.Este plin de acizi grași omega-3 și vitamine precum D și B2.Peștele este bogat în calciu și fosfor și o sursă excelentă de minerale, cum ar fi fier, zinc, iod, magneziu și potasiu.Mulți nutriționiști și medici recomandă consumul de pește de cel puțin două ori pe săptămână, ca parte a unei diete sănătoase.

Oricât de mult ți-ar plăcea să gătești și să mănânci o cină gustoasă cu pește părjit acasă, o parte din experiența de care puțini se bucură este mirosul de pește, care are tendința de a persista mult după ce mâncarea este gata.Dacă îți place să mănânci pește părjit cu mujdei de usturoi și mămăligă și până acum ai evitat din cauza mirosului neplăcut din toată casa, noi avem soluția pentru tine.

Cel mai simplu mod prin care se poate prăji peștele fără să miroase în toată casă este cu ajutorul unei hârtii de copt.Se asează în tigaia unde urmează să se prăjească peștele o hârtie de copt, peste care se adaugă peștele condimentat, uleiul și se pot adăuga chiar și legume la alegere sau puțin vin.Hartia de copt trebuie stransa bine pe marginile tigîii în care se prăjește peștele.Peștele se aburește și se în hârtia de copt închisă, care va păstra și mirosul de pește și nu se va răspândi.Se va gati pe ambele parti timp de 6-7 minute.Când este prăjit, se îndepărtează hârtia de copt și se poate servi alături de felii de lămâie, mămăligă sau mujdei de usturoi.Această metodă va funcționa sigur.Atunci când înfășurați un pește frumos și strâns în hârtie de cop, țineți și mirosul sub înveliș. Nu pătrunde atât de mult în timpul procesului de gătit și poți arunca hârtia.

Experții în curățarea peștelui recomandă neutralizarea mirosului înainte de a fi gătit prin înmuierea peștelui în lapte sau o soluție de lămâie și apă. O altă metodă cunoscută este aceea de a pune în uleiul din tigaie încă rece, câteva feliuțe de măr verde sau zeama de la o lămâie.Amestecul de ulei si lamaie va elimina mirosul urat de prajeala.

Dar dacă totuși nu funcționează nicio metodă sau nu vă plac aceste metode, este indicat totuși să aerisiți cât mai bine casa în timp ce prăjiți peștele, pentru a evita ca mirosul de pește să fie un oaspete nepoftit la masă.În plus, puteți folosi lumânări parfumate,acestea ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și împrospătează aerul cu un parfum blând.

loading...

Add comment