Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Bianca Alexandra Spînu, omul din spatele primului medic rezident radiolog în scaun cu rotile în urma unui accident produs de un şofer beat.

Medicul rezident Bianca-Alexandra Spînu, o fostă olimpică a judeţului Vaslui, care în 2011 a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a rămas imobilizată în scaun cu rotile. În ciuda leziunilor grave suferite, Bianca, pe atunci studentă în anul I la Medicină, şi-a continuat studiile fiind în prezent medic rezident Radiologie şi Imagistică Medicală la Spitalul de Neurochirurgie ”Profesor doctor Nicolae Oblu” Iaşi.

Pe 3 aprilie 2011, se întorcea împreună cu un grup de şapte prieteni, de la o discotecă la Laza, în satul natal. S-au urcat cu toţii în autoturism, unul dintre tineri intrând în portbagaj. Maşina a fost condusă de un tânăr care nu consumase băuturi alcoolice, însă la un moment dat acesta a coborât pentru a merge la un magazin nonstop. La volan a urcat un alt tânăr, care se afla în stare de ebrietate şi avea dreptul de conducere suspendat. A fost rugat să coboare de la volan, însă nimeni nu l-a convins.

Pe drumul spre casă a gonit nebuneşte cu 110-120 de km/oră, la un moment dat pierzând controlul asupra volanului. A reuşit să redreseze autoturismul şi şi-a continuat cursa, în ciuda rugăminţilor celorlalţi pasageri să oprească. Pe drumul spre sat, tânărul de la volan a pierdut controlul asupra volanului a doua oară şi a intrat într-un cap de pod. Impactul a fost nimicitor, mai mulţi stâlpi de beton fiind doborâţi. Tânărul aflat pe bancheta din dreapta, care o ţinea în braţe pe Bianca, a murit pe loc. La rându-i Bianca a fost grav rănită. Singurul care a scăpat cu leziuni uşoare a fost tânărul care se afla în portbagaj.

Accidentul teribil a schimbat cursul vieţii Biancăi, care a avut nevoie de peste 300 de zile de îngrijiri medicale după tragedie. A fost spitalizată în diferite unităţi sanitare şi clinici medicale de recuperare, a fost supusă multor intervenţii chirurgicale, fiind însoţită în toată această perioadă de către părinţi.

Și-ar dori să vadă schimbări și mai multe în sistemul de sănătate din România, de la bibliografia pentru examenul de rezidențiat – care „nu are nicio treabă cu viața reală” -, până la investiții mai multe în tinerii medici și în proiectele prin care ei pot să își dezvolte abilitățile, dar și în investiții în aparatură și în educația medicală a societății.

loading...

Add comment