Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mai mulți tineri produc viziere gratuite pentru medicii din spitalele.Ei vin în ajutorul eroilor.

Mai mulți tineri din Cluj, care dețin o afacere cu ceasuri de lemn și-au suspendat producția proprie momentan, pentru a da o mână de ajutori medicilor din spitale.Ei muncesc ore în șir continuu pentru a realiza destule viziere.

„În atelierul acesta noi produceam ceasuri de mână, încă producem, dar momentan am oprit puțin activitatea ca să putem produce viziere și să ajutăm medicii”, a spus Ruben, unul dintre tinerii clujeni.Ei a rămas impresionat de tot ceea ceea ce fac mediciii în această periodă, pentru a salva viețile oamenilor.Deși, au resurse limitate, ei fac tot ce le stă în puțință.Acest lucru l-a făcut să își dorească să-i ajute pe medicii din spitale.A postat un mesja pe o rețea de socializare, iar în urma acestuia a reușit să strângă 11.000 de euro.cu ajutorul aparaturii sale din atelier și cu ajutorul angajaților săi, acum procede viziere, care apoi ajung în spitalele din Cluj.

Tinerii clujeni produc undeva la 1.000 de bucăți de viziere timp de 20 de ore pe zi.

„Acest produs este format din două elemente. Aceste două piese vin îmbinate şi au niște elemente care îţi permit să ajustezi dimensiunea. Cam asta este toată povestea! Este validată de medici, se pot steriliza și e foarte ușor de realizat”, adaugă Ruben, care este dispus să facă viziere gratuite pentru medici până când va fi nevoie.

Perju, fondatorul unui brand de ceasuri din lemn, spune: „Este pro bono ceea ce facem. M-a impactat și pe mine când am văzut medici care sunt trimiși în linia întâi în lupta cu COVID fără echipamente sau foarte puține. Am decis ca, având toata aparatura necesară, să ne implicăm. Oamenii au decis să investească în acest proiect, o vizieră de asta costa cam 3 lei. Noi ne-am pus la dispoziție echipa și utilajele și cele 20 de ore”.

Solidaritatea de care dau dovadă acești tineri în aceste zile dificile prin care trec românii, este impresionantă.Ei vin în ajutorul eroilor din spitale care fac tot ce pot în această perioadă grea.Tot mai mulți voluntari s-au oferit și în țară și au început să producă viziere pentru spitalele din orașele în care locuiesc.Un programator din Sibiu, alături de alți voluntari lucrează în două schimburi, pentru a produce viziere din plastic.Tinerii s-au inspirat de la alți voluntari din București.

loading...

Add comment