Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
romania-monobob

România se remarcă peste hotare.Aur și bronz pentru echipa României la Campionatul European de monobob din Germania.

România se face cunoscută din nou peste hotare,datorită reușitelor românilor noștri bine pregătiți.Echipa României pregătită de Cezar Popescu și Dan Scurtu, a obținut medalii de aur și bronz la Campionatele Europene de bob pentru juniori, respectiv tineret de la Winterberg-Germania.

Tânăra care a căștigat medalii de aur în proba de monobob este nimeni alta decât sportiva Georgeta Popescu.Probabil că mulți dintre noi o și cunoaștem deja, pentru că sportiva noastră are în palmares două titluri de campioană națională la monobob, categoria tineret, și de vicecampioană națională la bob două persoane, categoria seniori.În anul 2020 Georgeta Popescu a devenit prima campioană olimpică a României din istoria monobobului și câștigătoarea primei medalii de aur pentru echipa României la această ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret.Sportivă de performanță, Georgeta se remarcă de fiecare dată când participă la astfel de concursuri.Georgeta spre deosebire de sportivii din Germania, ea nu beneficiază de un sponsor.

Bronzul a fost câștigat de echipajul de dublu,format din Andrei Nica și Mihai Calancea.Aceștia au cucerit bronzul cu timpul de 1 min 53 sec 78/100, devansaţi de două echipaje din Rusia, Stepan Dubinko/Aleksei Kisliţa (1:53.25) şi Viaceslav Popov/Egor Griaznov (1:53.43).

Georgeta Popescu rămâne în istoria țării noastre, deoarece la 18 ani a fost prima campioana olimpică din țara noastră la monobob. Ea s-a întors acasă cu medalia de aur, câştigată la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Lausanne, Elveţia.

Monobobul nu este deloc un sport ușor.Acest sport s-a bucurat de un debut olimpic de succes la JOJ de iarnă organizat în 2016 la Lillehammer și a fost o adevărată revoluție pentru acest sport, care se află în programul Jocurilor de iarnă încă de la prima ediție la Chamonix, în 1924.De zeci de ani, lumea bob-ul a fost dominat de echipe care folosesc tehnologia F1 și inginerie aerospațială pentru a proiecta cele mai rapide bob posibil, păstrând în același timp cercetarea inovatoare în aerodinamică.Monobob-ul a fost conceput pentru a răspunde la toate acestea și a scoate tehnologia din ecuație, făcându-i pe sportivi să folosească aceleași sănii.Transformând competițiile de bob în evenimente pentru un singur atlet, organizatorii au căutat, de asemenea, să deschidă sportul în cât mai multe țări și să încurajeze mai mulți sportivi tineri să-l încerce.

loading...

Add comment