Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu ești bătrân la 50, abia atunci începe viața cu adevărat

Momentul în care începe maturitatea este o experienta mai fericita decat ne imaginam multi dintre noi, asta este in conformitate cu constatarile unui nou studiu.Studiul, realizat de dr. John Garry de la Universitatea Queens, a analizat atitudinea tinerilor față de fericirea la vârste înaintate și modul în care aceste atitudini afectează comportamentul lor actual privind sănătatea.

Specialiștii spun că viața începe de la 50 de ani, iar bătrânețea pe la 80 de ani.Un sondaj de peste 340.000 de persoane, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a constatat că sentimentele generale de bunăstare se îmbunătățesc pe măsură ce trecem la vârsta medie.Cercetătorii au descoperit că emoțiile pozitive și negative au variat odată cu vârsta în ambele sexe.

Cercetările au arătat că nivelurile de stres, îngrijorare și furie au scăzut semnificativ odată cu ajungerea la vârsta de 50 de ani, iar nivelurile de fericire și de bucurie au crescut.Sentimentele generale de bunăstare au crescut în anii cincizeci până în anii optzeci, conform descoperirilor.Persoanele în vârstă au, de asemenea, o capacitate crescută de a-și autoregla emoțiile și de a-și vedea situațiile pozitive și de a reține mai puține amintiri negative decât adulții mai tineri.

Constatările unui alt studiu britanic au arătat că fericirea este în formă moderată de-a lungul vieții, fiind la cel mai înalt nivel în rândul celor ajunși la vârsta de 50 de ani.Ajungerea la cincizeci este începutul unui deceniu mare pentru a găsi noi provocări la locul de muncă. Experiența celor ajunși la această vârstă poate fi considerabilă și mulți consideră că este timpul să trecem la etapa următoare. Ei își pot începe propria afacere sau își pot reorienta viața profesională. Este un moment bun pentru a face acest lucru.

Așadar, bucurați-vă de viață, indiferent de vârstă!

loading...

Add comment