Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cruzimea împotriva animalelor se pedepsește acum cu inchisoarea.

Poliția Animalelor funcționează în România de ceva vreme, timp în care s-au întocmit deja câteva zeci de dosare penale și au fost date câteva sute de amenzi pentru cei care au abuzat, maltratat, neglijat sau ucis cu cruzime animale.

Direcția pentru Protecția Animalelor (DPA), parte a Poliției Romane, cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol. DPA are deja structuri în fiecare județ din țară și au fost angajați până acum ofițeri, agenți și medici veterinari.

„Invit iubitorii de animale să sune la 112 de îndată ce observă o situație în care se impune imediat scoaterea animalului din locul in care se află. După ce se va constata fapta, animalul va fi luat din locul respectiv, i se va acorda primul ajutor, apoi va fi plasat într-un mediu unde va fi îngrijit și ocrotit iar Direcția pentru Protecția Animalelor din cadrul IGPR va întocmi imediat dosare penale și va da amenzi celor care nu știu să fie oameni.” Acest mesaj a fost scris pe pagina de socializare a deputatului PNL Antonel Tanase. Așadar, lucrurile au început deja să se miște în direcția bună, operațiunile de salvare vor fi mai multe și mai eficiente, iar criminalii și abuzatorii vor sta după gratii sau vor plăti pentru faptele lor.Nu mai există înțelegere sau toleranță pentru cruzimea împotriva animalelor, a mai mentionat tot acesta in postare.

Animalele de companie sunt ființe vii, nu jucării” și nimeni nu are dreptul să le ia viața sau să le batjocorească.

loading...

Add comment