Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Este oficial.Albina a fost declarată „cea mai importantă ființă vie de pe planetă”.

Albinele au fost declarate cele mai importante ființe vii de pe această planetă, a concluzionat Institutul Earthwatch în ultima întâlnire a Royal Geographic Society din Londra. Studiile recente arată o scădere dramatică a numărului de albine, deoarece aproape 90 la sută din populația de albine a dispărut în ultimii ani. Utilizarea necontrolată a pesticidelor, defrișarea sau lipsa florilor sunt principalele motive pentru dispariția lor.

Totuși, de ce o astfel de ființă ar fi numită cea mai importantă creatură de pe Pământ? Ei bine, răspunsul este de fapt mai simplu decât ai crezut vreodată. 70% din agricultura lumii depinde exclusiv de albine.Inutil să menționăm că polenizarea este treaba albinelor, deși plantele nu s-ar putea reproduce, prin urmare, fauna ar fi dispărut într-un timp foarte scurt. Mai mult decât atât, un studiu realizat de Centrul de antreprenoriat în apicultură al Primarului Universității (CeapiMayor) și Corporația Apiculturii din Chile cu sprijinul Fundației pentru Inovare Agrară a concluzionat că albinele sunt singura ființă vie care nu poartă niciun tip de agent patogen.

La urma urmei, afirmația lui Albert Einstein despre albine nu a fost niciodată mai adevărată de cât acum. „Dacă albinele dispar, oamenii ar avea 4 ani să trăiască”, a spus celebrul fizician.

Întrucât importanța albinelor este crucială în ecosistemele planetei noastre și au fost, de asemenea, declarate o specie pe cale de dispariție, trebuie să fim cu adevărat cât mai atenți în această privință.Prin urmare, pentru a proteja aceste creaturi muncitoare, unii activiști consideră că ar trebui să interzicem imediat utilizarea pesticidelor, să promovăm alternative agricole complet naturale și ar trebui să monitorizăm cu atenție sănătatea și bunăstarea albinelor.

În ultima perioadă, oamenii au început să conștientizeze cât de cât importanța albinelor și de aceea, încearcă tot posibilul pentru conservarea speciilor. Multe vedete s-au alăturat acestei cauze. Poate unul dintre cel mai minunat exemplu este Morgan Freeman.Recent, vedeta de la Hollywood a transformat imensul său teren de 124 de dectare din Mississippi, într-un sanctuar al albinelor, pentru a proteja specia. Morgan a importat mai mult de 26 de stupi de albine din Arkansas la ferma lui.

„Există un efort concertat pentru readucerea albinelor pe planetă … Nu ne dăm seama că acestea sunt fundamentul creșterii planetei, vegetației”, a spus Morgan Freeman într-un interviu.

loading...

Add comment