Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Medic în scaun cu rotile. Povestea Andreei Nechita, tânăra ce și-a petrecut copilăria prin spitale,ajunsă medic pentru a salva alte vieți

Andreea Nechita,o tanara in varsta de 25 de ani din Iași, imobilizată într-un scaun cu rotile din cauza unei boli genetice, a reușit să-și vadă visul împlinit.Această tânără a dat dovadă de ambiție și perseverență și a demonstrat că în viață poți reuși tot ceea ce îți dorești, trebuie doar să vrei.Ea a reușit să-și urmeze visul de a deveni medic, chiar daca este imobilizata intr-un scaun cu rotile.

Desi la nastere ea parea un copil perfect sanatos, odata cu trecerea anilor, parintii au observat unele modificari de deplasare și au mers la medic. Dupa mai multe investigatii si mult timp pierdut prin spitale, Andreea a fost diagnosticata cu o boala genetica numita Amiotrofie spinala tipul III.„Boala a debutat usor, dar sigur si aproape ireversibil. Mergeam mai incet comparativ cu ceilalti copii de varsta mea, urcam scarile cu dificultate, si mai tarziu, spre adolescenta, mi-am pierdut abilitatea de a merge independent.”, a declarat tanara.

Timpul petrecut prin spitale și în diferite centre de recuperare, a făcut-o pe Andreea să decidă să urmeze Facultatea de Medicină.Aceasta dorinta a fost sustinuta totodată si de speranta vindecarii sale.

„Avand in vedere situatia mea, mi-am dorit o meserie stabila, in care sa interactionez cu oamenii si sa pot sa ii ajut. Cine poate întelege mai mult suferinta, decât cel care trece prin ea? Consider ca abilitatea de a asculta ti întelege pe cel în suferinta este enorm de importanta si contribuie la tratamentul oricarei patologii. Cu siguranta aceste calitati ma vor ajuta sa devin un medic bun”, a spus Andreea.

Tânără a reușit în cele din urmă să aibă încredere în ea și în visele sale, indiferent prin câte obstacole a intampinat în viață, iar acum și-a văzut visul cu ochii și anume acela de a termina Facultatea de Medicină din Iași, deși fiind într-un scaun cu rotile.În prezent, ea este medic rezident la Secţia Dermato-Venerologie a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi.Tânără este printre puţinii medici din ţară care-şi fac meseria dintr-un scaun cu rotile.

loading...

Add comment