Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Știința confirmă – câinii pot recunoaște o persoană rea

O pisică sau un câine? Aceasta este o întrebare care a fost dezbatută de ani de zile. Iată încă un fapt despre câini care vă pot schimba opinia despre ce animal de companie să vă luați. Un studiu recent arată că câinii pot analiza cât de fiabilă este o persoană și dorim să împărtășim aceste informații cititorilor noștri. Câinii, ca adevărați detectivi, ne pot sugera dacă să avem sau nu încredere într-o persoană.

Studiul a fost realizat de un om de știință de la o Universitatea din Japonia.Omul de știință și colegii săi doreau să știe dacă un câine ar avea încredere într-o persoană care a mințit.Cercetătorii au împărțit experimentul în 3 părți. Vroiau să știe dacă câinele putea înțelege dacă persoana era sau nu de încredere.

În experiment, proprietarii câinilor le arată un bol de mâncare. Câinele fuge la el. Apoi,le arată unul fără hrană și-i îndeamnă să meargă la el. Câinii au fost păcăliți și s-au apropiat de bol.Deci, cainii ar fugi la un obiect pe care proprietarul lor l-ar indica. Astfel, se crede că câinii înțeleg gesturile umane. Și dacă gesturile sunt inconsecvente, câinele poate deveni nervos și stresat .A treia oară câinii nu mai urmau indicațiile stăpânilor. Ei nu credeau minciunile.4 de câini au participat la experiment și au arătat aceleași rezultate.Câinii își vor folosi experiența anterioară pentru a ști că o persoană era nesigură.

Mai multe studii afirmă că câinii de asemenea controlează modul în care alți oameni interacționează cu proprietarii lor . Într-un experiment, proprietarii câinilor au cerut ajutorul oamenilor. Oamenii nu le-au oferit ajutorul, dar ulterior au vrut să hrănească animalele. Și animalele de companie ne-au surprins.Ei nu ar fi luat mâncarea de la oamenii care s-au comportat într-o manieră rea sau proastă față de proprietarii lor.Ei preferau să fie hrăniți de cei care le-au ajutat stăpânii.Deci, amenii nepoliticoși și agresivi nu au putut câștiga încrederea câinilor.

 

Câinii citesc în mod clar comunicarea dintre proprietari și străini.Ei au evitat oamenii care s-au comportat urât cu stăpânii lor. S-a dovedit și inainte că, cainii pot citi gesturile si expresiile faciale. Acum știm mai multe despre ei și sunt mult mai inteligenți decât am fost convinși să credem.Ele pot descifra gesturile noastre și pot decide, de asemenea, dacă doresc să urmeze indiciile sociale.Cu toate acestea, studiile arată că, în general, câinii trăiesc în prezent fără a avea în vedere prea mult trecutul sau viitorul.

loading...

Add comment