Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Oamenii deștepți au puțini prieteni și evită discuțiile fără sens. Iată explicația psihologilor!

Este adevărat că având mai puțini prieteni este ciudat? Ei bine, de fapt psihologii spun că lipsa prietenilor este sinonim cu inteligența.Dacă ai puțini prieteni, nu ești nepopular, ești foarte, foarte inteligent.Iar acest fapt a rezultat dintr-un studiu recent publicat în Jurnalul Britanic de Psihologie la care au participat 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani și care spune că oamenii mai inteligenți se simt mai bine dacă ai mai puțini prieteni.

Conducătorii cercetătorilor, Satoshi Kanazawa și Norman Li, psihologi evoluționiști din Anglia, au constatat că, în timp ce fericirea majorității oamenilor a crescut în legătură cu o scădere a densității populației, persoanele extrem de inteligente sunt de fapt, mai fericite când nu se întâlnesc cu prietenii.Persoanele mai inteligente se confruntă cu o satisfacție scăzută a vieții, cu o socializare mai frecventă cu prietenii, după cum se arată în studiu.

Într-un articol despre Washington Post, Carol Graham, cercetător la Institutul Brookings, care studiază economia fericirii, a spus: „Constatările sugerează că cei cu mai multă inteligență și capacitatea de ao folosi … sunt mai puțin probabil să petreacă atât de mult timp socializând pentru că se concentrează pe un alt obiectiv pe termen lung. ”

Și asta are sens, pentru că persoanele super-inteligente au, de obicei, noi teorii interesante pe care doresc să le dovedească sau invențiile pe care le lucrează, care vor schimba lumea. Cei foarte inteligenți nu vor să-și petreacă timpul socializând – doresc să-și atingă obiectivele. Ei au mai multe lucruri de făcut decât să-și asculte prietenii vorbind despre vacanțele lor în diferite locuri, la cină.Cercetătorii cred că este posibil să existe o incongruență între modul în care am evoluat și viața rapidă pe care o conducem. Persoanele foarte inteligente sunt mai capabile să se adapteze la viața modernă și nu sunt la fel de legate de predilectiile evolutive ale omenirii. Aceasta înseamnă că nu au nevoie de interacțiune socială.

Deci, dacă aveți doar câțiva prieteni apropiați și preferați să rămâneți acasă să lucrați la ceva sau să vă bucurați singur de un pahar de vin, nu vă disperați, acest lucru nu este ieșit din comun. Probabil, vă face doar să fiți o persoană mai inteligentă decât restul.

loading...

Add comment