Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Pe el nu-l vede nimeni.Medicul supranumit „îngerul copiilor”, care a salvat mii de vieți luptând cu sistemul medical

Medicul Cătălin Cristoveanu, seful secției de Terapie Intensivă Nou Născuţi de la Spitalul „Marie Curie” din București este supranumit de părinți „îngerul copiilor”.El a salvat zeci de copii din România, de multe ori, luptându-se cu sistemul pentru a face o inimă să bată din nou.El este primul medic din România care a creat campanii de strângere de fonduri pentru spitalul „Marie Curie” și a reușit să construiască din banii strânși secţia de Terapie Intensivă Nou Născuți cu cea mai modernă aparatură.În prezent, această secție fiind considerată cea mai modernă din sud-estul Europei.Și asta nu este singura lui realizare. A creat singura bancă de lapte matern din țară, unde este colectat lapte de la mamele care vor și pot să doneze.Până acum, România fiind sigura țară din Uniunea Europeană unde nu exista o bancă de lapte matern.Numele său apare în zeci de publicații prestigioase din America și Europa.

El povestește că a devenit doctor datorită experiențelor pe care le-a avut în calitate de pacient.

”Orice băiat vrea să se facă pilot sau arhitect sau doctor. Părinţii mei au vrut să mă fac doctor. Cred cã a fost alegerea cea mai bună pentru mine. Mă motivează foarte mult băieţii mei, soţia mea. Dacă nu aş avea suportul practic şi emoţional al familiei, ar fi foarte greu. Daniel, în ciuda a ceea ce vede la mine, o să se facă şi el doctor. Ca să ştii ce este un copil pentru tine, nu pot să-ţi spun că e obligatoriu să ai şi copii acasă, dar cred că pierzi ceva dacă nu ai un copil acasă”, spune Cătălin Cîrstoveanu.

Cătălin Cristoveanu a salvat mii de copii. Este un om cu suflet mare, care își dedică tot timpul pacienților.Uită de concedii și își petrece foarte puțin timp cu familia lui.El și echipa lui, luptă pentru viața fiecărui bebeluș ca şi cum ar fi propriul lor prunc.De multe ori, pleacă cu copiii în străinătate pentru a le putea salva viața.

Părinţii copiilor, la rândul lor, sunt mai mult decât recunoscători. „Cîrstoveanu este mai mult decât un erou, el este un Dumnezeu pentru noi şi copii”, a declarat Gheorghe Meliusoiu, tatăl unui copil tratat în Italia. „Dacă ar exista mai mulți ca el, multe vieţi ar fi salvate”, spuse acesta.

loading...

Add comment