Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cele patru legi după care Hristos judecă lumea

Am spus câteva cuvinte despre moarte. Voi spune acum ceva despre conștiință. Oricine își va păzi conștiința curată, va fi, fără îndoială, pregătit și fericit când vine moartea. Conștiința unuia este judecătorul pe care Dumnezeu l-a plasat în noi.Conștiința cuiva nu poate fi niciodată o simplă reflectare a materiei. Este vocea lui Dumnezeu în om și îl mustrează mereu când se rătăcește: „Omule, de ce ai făcut asta sau asta?”

Această lege a naturii este de asemenea comună în rândul chinezilor, creștinilor sau budiștilor, brahmanilor și mahometanilor. Este prima lege pe care Dumnezeu a pus-o în sufletul omului de la crearea Lui, pe baza căreia lumea s-a ghidat până la Legea scrisă.

Există patru legi pe baza cărora Dumnezeu va judeca întregul pământ. Nu una, ci patru. Și nimeni nu poate scăpa de groaznica justiție a lui Dumnezeu, fie că este vorba despre chinezi, brahmani, budiști, creștini, mahomedani sau evrei, pentru că Dumnezeu este drept.Tocmai pentru că El este drept, a stabilit aceste legi, astfel încât El va judeca pe toată lumea în mod drept.

Prima lege este legea naturii sau legea conștiinței. Prin această lege, Dumnezeu a mustrat pe Cain când l-a ucis pe fratele său Abel. Pentru că ascultați ce spune Scriptura: că a fost atât de chinuit de remușcări, încât a căzut în deznădejde și a strigat: „Nelegiuirea mea este mai mare decât aceea, aș putea merita iertare.”El a căzut în disperare pentru că l-a ucis pe fratele său Abel, păstorul; întrucât Dumnezeu primise jertfa lui Abel și Cain îl invidiase și de îndată ce Abel ieșea pe câmp, îl ucise.Legea conștiinței îi spunea: „Ce ai făcut tu unul? Ți-ai ucis fratele!Deoarece ai făcut acest lucru, te voi pedepsi cu toate pedepsele și cine te va ucide va fi pedepsit de șaptezeci de ori de șapte…Și Cain a trăit peste 1000 de ani, după cum citește Cronograful lui Kedrin – și nimeni nu l-a ucis, pentru că se temeau de pedeapsa pe care Dumnezeu i-a pus-o.Când face greșeală, orice om de pe pământ va fi mustrat de propria conștiință, care îi va spune: „De ce ai greșit?” Aceasta este prima lege pe care Dumnezeu a dat-o omului – care este, de asemenea, numită legea conștiinței unuia sau legea naturii.

A doua lege care stă pentru totdeauna înaintea noastră, este legea creației. Cine a făcut cerul, pământul și orice altceva? Luna, iarba, florile, peștele, mările, râurile, pietrele, copacii, munții, toate viețuitoarele de pe pământ, în apă și în aer. Cine a făcut ceasul universului care funcționează cu o precizie atât de uimitoare, încât nimeni nu îl poate imita? Nimeni altul decât Bunul nostru Domn! Centrul de îndrumare pentru această lume este Creatorul ei – Dumnezeu, care a pus ordine în tot ceea ce există.

A treia lege este legea scrisă, care a fost dată lui Moise pe Muntele Sinai, adică cele zece porunci și întregul Vechi Testament, pe baza căruia vor fi judecați poporul ales, adică evreii. A patra și cea mai importantă lege este Legea Darului, Legea Perfecțiunii, Legea iubirii lui Iisus Hristos, adică Sfânta Scriptură. Conform acestei legi divine, vor fi judecați toți creștinii care au fost creștinați în numele Sfintei Treimi.

Toate națiunile lumii vor fi judecate după primele două legi, cu excepția creștinilor și evreilor. Evreii vor fi judecați după Legea scrisă – adică prin Vechiul Testament. Și noi, creștinii, vom fi judecați după Legea Darului și a Evangheliei, deoarece legea noastră este mai îndeplinită decât toate celelalte legi. Și dacă îl încălcăm, purtăm mult păcat, iar pedeapsa noastră va fi mai grea decât a lor, care nu au cunoscut Evanghelia.

loading...

Add comment