Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
echipa-de-robotica

Geniile României au îngenuncheat Europa și au învins canadienii și rușii în campionatul internațional de robotică de la Chicago

Echipa de robotică a României AutoVortex s-a întors în țară cu aurul de la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago.Din 1989 până acum, nu câștigase altă echipă din afara Statelor Unite ale Americii la acest campionat.

Echipa de robotică a României formată din elevi cu vârste cuprinse între 13 si 18 ani,cu o prestigioasă experiență în materie, a reușit să obțină cel mai mare punctaj, clasându-se pe locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică.Admirabila performanță a venit după ce elevii români au au cucerit locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică al Rusiei din aprilie și, de asemenea, locul 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific. Echipa de robotică este coordonată de asistul universitar dr. Panea Ionuţ Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti și de studentului emerit Ion Rareș Ștefan, cel care a asigurat mentoratul ei.Aceștia au spus că a fost o luptă grea, cu multă muncă și efort depus.

Florin Cîţu i-a felicitat, pe membrii echipei de robotică a României pentru performanţa obţinută la Campionatul Internaţional de la Chicago unde au ocupat primul loc. El transmis un mesaj în care le spune că sunt o mândrie pentru școala românească de robotică și un model pentru tinerele generații.Totodată le-a transmis pe pagina sa de socializare să-și urmeze visul și să aibă încredere că munca și determinarea îi vor duce acolo unde și-au propus să ajungă.

Cei doi roboți coordonați de elevii români din echipa AutoVortex i-au învins pe americani.Acești roboți au avut un design special mult mai bun decât la alte echipe, iar acest lucru a contat foarte mult la jurizare.

Ministerul Educației a decis ca, începând din noul an școlar, odată cu reluarea olimpiadelor școlare, să includă în calendarul acestor concursuri organizarea unei olimpiade naționale de robotică, deoarece sunt multe echipe bine pregătite, care își dedică timpul și resursele în acest scop și care vor dori să participe.

Mai presus de toate, noi dorim să felicităm toți participanții și să le dorim succes în continuare.Cei 12 elevi pregătiți de antrenorul Dr. Ionuț Valentin Panea reprezintă o mândrie pentru țara noastră, deoarece au reușit să aducă aurul acasă, fiind chiar prima echipă din afara spațiului nord-american care câștigă acest concurs.

loading...

Add comment