Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
picioare

Bătrânețea începe de la picioare.5 moduri de a încetini îmbătrânirea.

Un studiu realizat la Universitatea din Copenhaga – Danemarca, a constatat că atât bătrânii cât și tinerii, în cele două săptămâni de inactivitate, forța musculară a picioarelor se poate slăbi cu o treime, ceea ce echivalează o îmbătrânire cu 20-30 de ani.

Potrivit Raportului Mondial asupra îmbătrânirii și sănătății publicat de OMS, schimbările care constituie și influențează îmbătrânirea sunt complexe. „La nivel biologic, îmbătrânirea este asociată cu acumularea treptată a unei game largi de daune moleculare și celulare. În timp, această afectare duce la o scădere treptată a rezervelor fiziologice, un risc crescut de apariție a multor boli și o scădere generală a capacității individului.

Printre semnele longevității, lungă durată de viață, așa cum sunt rezumate de populara revista americană „Prevenire”, mușchii puternici ai picioarelor sunt enumerați în partea de sus, ca fiind cei mai importanți și esențiali.De aceea, pe măsură ce îmbătrânim, picioarele noastre trebuie să rămână active și puternice în fiecare zi.De aceea, exercițiile regulate precum mersul pe jos, sunt foarte importante.Picioarele sunt un fel de stâlpi, suportând întreaga greutate a corpului uman.Toată greutatea/sarcina corpului rămâne și se sprijină pe picioare.Cele mai mari și mai puternice articulații și oase ale corpului uman sunt, de asemenea, în picioare

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, acuratețea și viteza de transmitere a instrucțiunilor între creier și picioare scade, spre deosebire de când o persoană este tânără.În plus, așa-numitul Calciu pentru îngrășăminte osoase se va pierde mai devreme sau mai târziu odată cu trecerea timpului, făcându-i pe vârstnici mai predispuși la fracturi osoase.Ligamentele, fascia și pielea piciorului încep să-și piardă elasticitatea, în timp ce pielea începe să se întărească.” Se întâmplă multe astfel de schimbări, însă nu există dovezi științifice că îmbătrânirea începe de la picioare în sus.”

5 moduri de a încetini îmbătrânirea.
Primul și cel mai important este să mergeți cel puțin 30-40 de minute zilnic pentru a vă asigura că picioarele dvs. primesc suficient exercițiu și pentru a vă asigura că mușchii picioarelor rămân sănătoși.

Mâncați o dietă sănătoasă. Amintește-ți întotdeauna că ceea ce pui în corpul tău va avea un impact și asupra aspectului pielii tale.

Exercițiile mentale sunt, de asemenea, unul dintre elementele cheie ale îmbătrânirii de calitate. Păstrând un creier sănătos, activ și inventiv, îl puteți menține funcțional la un nivel optim. Un somn bun vă poate ajuta să arăți mai tânăr, dar menține și creierul sănătos.

Menținerea inimii sănătoase are numeroase beneficii. Fiind o pompă a corpului, o inimă sănătoasă asigură că vitaminele și mineralele sunt transportate eficient și absorbite în mod adecvat în fluxul sanguin. Dacă inima și arterele tale nu sunt sănătoase, toate celelalte regimuri anti-îmbătrânire nu vor face diferența.

Somnul bun reduce riscurile de apariție a numeroaselor forme de boli, reduce factorii de risc pentru bolile cognitive legate de vârstă, îmbunătățește longevitatea generală și sprijină un sistem imunitar mai puternic.

Ar trebui să împărtășiți aceste informații importante tuturor prietenilor și membri ai familiei, deoarece toată lumea îmbătrânește.

loading...

Add comment