Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Călătoriile ne fac mai fericiți decât orice bogăție materială

De ce ne îndreptăm spre magazine cu determinare imediat ce avem bani în portofelele noastre? Cu fiecare achiziție nouă ne simțim puțin mai fericiți, dar câteva zile mai târziu, această satisfacție dispare de multe ori fără urmă. Ei bine, am decis că a venit timpul să abordăm această problemă odată pentru totdeauna și să înțelegem cum putem găsi cu toții fericirea adevărată.

Se pare că principalul impediment al fericirii este adaptarea. De îndată ce ceva pe care l-am cumpărat devine obișnuit, nivelul satisfacției de viață pe care noi îl simțim scade și suntem forțați să căutăm următoarea achiziție. Acest proces se repetă din nou și din nou.

Cu toate acestea, cercetarea efectuată la o Universitate din America a găsit o cale de a rupe acest ciclu dăunător. Profesorul de psihologie Thomas Gilovich a arătat că experimentăm aceeași creștere a fericirii atunci când cumpărăm ceva ce ne dorim și când mergem să călătorim. Dar și aici este cel mai important punct – cantitatea de fericire pe care o obținem de la achiziționarea noastră scade în timp, în timp ce amintirile experienței noastre de călătorie continuă să ne furnizeze hormonii de fericire mult mai mult.

Mergând la diferite tipuri de evenimente neobișnuite, în diferite călătorii, învățarea de noi abilități, chiar sport extrem – toate acestea reprezintă o sursă ideală de fericire pentru fiecare dintre noi. Un nou telefon sau chiar o mașină nouă va deveni în cele din urmă doar un alt obiect obișnuit pe care îl deținem sau chiar va deveni vechi și depășit. Fiecare călătorie nouă, pe de altă parte, devine o adevărată sursă de bucurie care rămâne cu noi pentru toată viața noastră și ne-o amintim cu mare drag ori de câte ori avem ocazia.

loading...

Add comment